Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Συνταγή από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα με βραστό μοσχαράκι και λαχανικά


Υλικά για 4-6 άτομα
½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 μικρά καρότα
2 μικρές ντομάτες
2 μικρά κολοκύθια
2 μικρές πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γρμ. Καλαμπόκι
100 γρμ. φασολάκια
1 λίτρο ζωμό η νερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Στην αρχή, πλένουμε καλά το μοσχαράκι και όλα τα λαχανικά μας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει ρίχνουμε το μοσχαράκι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Αν στην επιφάνεια δούμε αφρό, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
Όση ώρα το μοσχάρι βράζει, εμείς προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε το καρότο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.
Αφού το μοσχαράκι έχει βράσει μια ώρα, χαράζουμε με ένα μαχαιράκι τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κρεμμύδι και την ντομάτα , το καλαμπόκι ,φασολάκια ,και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το ζωμό η το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μια ώρα περίπου.
Λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Καλημέρα στην ομορφη Ήπειρο!!



Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου