Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι και κασέρι.


Υλικά (για 4 άτομα):
4 φιλέτα κοτόπουλο (κομμένα στη μέση κατά μήκος)
 ½ κιλό σπανάκι πλυμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα Μπατόν
 4 φέτες χοιρομέρι κομμένες στη μέση
4 φέτες  κασέρι
200 mel ζωμό κοτόπουλου
 1 λεμόνι το χυμό του
3 κ.σ. ελαιόλαδο
 αλάτι
 μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε κατσαρόλα βάλτε νερό να βράσει και ρίχνετε το σπανάκι αφήστε για 1 λεπτό να βράση και το στραγγίζετε.
Ανοίξτε τα φιλέτα επίπεδα και τα χτυπάτε ελαφρά βάζοντας ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη από πάνω για να ανοίξουν λίγο.
Αλατοπιπερωστε και απλώνετε 1 φέτα χοιρομέρι και ένα κομμάτι κασέρι σε κάθε φιλέτο. συνεχίζετε με μια στρώση σπανάκι και κολοκύθι κομμένο Μπατόν.
Τυλίγετε φτιάχνοντας ένα ρολό και το κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία 3 κ.σ. ελαιόλαδο ,βάζετε τα ρολά κοτόπουλο και τα τηγανίζετε για 2’από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το ζωμό μαζί με τον χυμό λεμόνι στο τηγάνι, μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία , σκεπάζετε με καπάκι και σιγοβράζετε για 4’ μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς, βγάζετε τα ρολά σε ένα πιάτο.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 5’ περίπου τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι, μέχρι να μειωθεί στα 2/3 ενός φλιτζανιού και περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.
Συνοδεύετε με αρακά, πατάτες ,σαλάτα ,ζυμαρικά , όσπρια .




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

romiazirou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου