Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με κολοκύθα, σουσάμι και σπανάκι


Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. κίτρινη κολοκύθα
200 γρ. baby σαλάτα
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίστε την κολοκύθα και την κόβετε σε κύβους. Βάλτε τα κομμάτια σε σαλατιέρα και ρίχνουμε 2 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 5'.
Απλώσετε ταψάκι, τα κομμάτια της κολοκύθας και τα ψήνετε στο φούρνο 25', γυρίζοντας. Τα πασπαλίζετε με το μισό σουσάμι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5'.

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, το λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πλένετε και στεγνώνουμε τα σαλατικά, το κόβουμε αν χρειάζεται σε μικρότερα κομμάτια. Το απλώνετε σε σαλατιέρα και το ανακατεύετε καλά με 2 κ.σ. από τη σάλτσα. Βάλτε επάνω τα κομμάτια της κολοκύθας και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, και σερβίρετε.




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου