Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη - Η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari


Λάτρευε την Ελλάδα και δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη, η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.
Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και δήλωνε περήφανη για την καταγωγή της από τη Θεσπρωτία.
Η Άννα Βούλγαρη ζούσε στην Ιταλία, όμως λάτρευε την Ελλάδα και δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της. Στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας άλλωστε, ξεκίνησε ο παππούς της την ενασχόληση με τα κοσμήματα για να φτάσει κάποια στιγμή να γίνει μία διεθνής φίρμα με εκατομμύρια θαυμαστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο εφιάλτης της απαγωγής

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει.
Όπως η ίδια είχε αποκαλύψει: "Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό".
Η Ελληνίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας είχε αποκτήσει τρία παιδιά και μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο είχε συναντηθεί με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης. Μάλιστα τότε είχε δείξει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την ίδια την Anna Bvlgari να θέλει να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου