Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πιατέλα με λαχανικά και ντιπ γιαουρτιού

Υλικά για 4-6 ατομα

2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
1 αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
15 ντοματίνια
2-3 αγγουρακια
4-5 ραπανακια
1 ραντιτσιο η συκορε
2-3 γλυκοπατατες ψητες
4-6 σπαραγγια ωμα η ψημενα
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
4-6 κρειτσινια η πιτακια

ντιπ

300 γρμ.γιαούρτι στραγγιστό
2.κ.σ μουσταρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 φυλλα δυοσμου
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
Εκτελεση συνταγης
Σε κατσαρολακι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τις σκελίδες του σκόρδου (δεν το καίμε) και το αφήστε να κρυώσει.
Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί σε μπολ και προσθέστε σταδιακα το ελαιολαδο κια το σκορδο.
Αφήνετε στο ψυγείο για όση ώρα κόβετε τα λαχανικά.
Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε τα λαχανικά μαζί με το ντιπ και τα πιτακια η κριτσινια.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου