Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό καρέ ψημένο στο φούρνο με πετιμέζι


Υλικά για 8 -10 άτομα
1 χοιρινό καρέ, περίπου 2-2½ κιλών
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, πούδρα
1 κουτ. γλυκού. σπόροι γλυκάνισου ,πούδρα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
280 ml κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2-3 μήλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε το καρέ με το μπαχάρι, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο.   

 Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50 ml νερό σε ένα μπολ και περιχύνουμε το καρέ προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα σκόρδα και τα μήλα κομμένα σε φέτες . Ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα ραντίζοντας σταδιακά με το ζωμό του μέχρι να πάρει χρυσαφή χρώμα .

Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος).
Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρόλι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στη διάρκεια του ψησίματος λίγο νερό. Επίσης, καλύπτουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.






Tolis Anastasios 

Honorary President

Director of Chef's club 

Epirus offices

Executive  chef

Mob.6932208082         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου