Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΙΚ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ


Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. αλεύρι
190 γρ. ζάχαρη
300 mel.γάλα
190 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
4 κ. γλ. baking powder
ξύσμα από 1 λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
230 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. νισεστέ
1 κουτ. της σούπας κανέλα
60 γρμ. μελι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινστε το αλεύρι με το baking powder.
Στο μίξερ ριξτε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 5' μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αδειάστε την ζύμη σεμια βουτυρωμενη και ελαφρώς αλευρωμένη φορμα κεικ η σε ατομικα φορμακια μιας χρησης.

Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, το νισεστέ, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε κουταλιές από το δεύτερο μείγμα πάνω στο πρωτο μειγμα του κέικ.
ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά,αφηστε να κρυωσει για 30' και σερβιρετε με μελι.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου