Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Στα 19 λεπτά η χρυσή τομή στο μαλακό


Μικρότερες φαίνεται ότι θα είναι οι απώλειες στην παραγωγή, αλλά και οι επιπτώσεις στην ποιότητα του μαλακού σιταριού, σύμφωνα με παραγωγούς και μεταποιητές από τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τιμή θα υπάρχει από βδομάδα, καθώς όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν αλωνίσει στην Κοζάνη.
Πέρσι, οι μύλοι Παρασκευά είχαν δώσει στο τέλος της σεζόν έως και 21 λεπτά για ορισμένα πολύ ποιοτικά σιτάρια. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Copa – Cogeca προβλέπουν μείωση των εκτάσεων 2,2% για φέτος, χαρακτηρίζοντας τις τιμές ασύμφορες. Σύμφωνα με τον αγροτικό φορέα, η μέση τιμή στο μαλακό σιτάρι τον Μάιο ήταν οριακά πάνω από τα 17 λεπτά/κιλό.
Μικρότερες οι επιπτώσεις στα σιτάρια
Όπως μας ανέφερε ο παραγωγός Χαράλαμπος Ορφανίδης από τα Γρεβενά, «φαίνεται ότι οι φόβοι για απώλειες στην παραγωγή έως και 50% δεν επιβεβαιώνονται. Υπάρχουν, βέβαια, απώλειες στο ειδικό βάρος, καθώς σε ορισμένα σιτάρια, που μετρήσαμε, κυμαινόταν από 68% έως 74%».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου