Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτα τσιπούρας με ριζότο


Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα τσιπούρας
1 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 λεμόνι το χυμό του
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμ. ρύζι Σερρών
200 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml ελαιόλαδο
50 γραμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
1 λίτρο ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
100 γρμ. κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατέψτε μέσα σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τις ντομάτες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, ούζο, χυμό λεμονιού δοκιμάστε στο αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείστε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι και με ένα πινέλο τα αλείφετε με ελαιόλαδο και προσθέστε το ποιο πάνω μίγμα ανακατεύοντας ελαφρώς ,τα ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, μέχρι ς να μαραθούν, ρίξτε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να αρχίσουν να γίνονται διάφανοι. Σβήστε με το κρασί και μαγειρεύετε ε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίξτε σταδιακά και σε δόσεις τον ζωμό, όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι δηλαδή το ρύζι να χυλώσει και να μελώσει, αλλά οι κόκκοι του να παραμείνουν ελαφρώς αλ-ντέντε. Σερβίρετε ακουμπώντας τα φιλέτα τσιπούρας γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και μυρωδικά.




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου