Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κουνέλι τερίν με μαυροδάφνη.


Υλικά για 6 άτομα
800 γρ. ψαχνό κουνελι (ωμό)
250
γρ. ανθότυρο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά ολόκληρα, ελαφρά χτυπημένα120 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις90 γρ. ψίχα φυστικιου 1/2 φλ.τσ. Μαυροδάφνη
1 κ.γλ. εστραγκον
ελάχιστο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

2-3 αχλαδια
6 φετες ψωμιου φρυγανισμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάλτε τα κράνμπερις να μουλιάσουν στη Μαυροδάφνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο και τοποθετούμε μέσα ένα ταψάκι με νερό, για το μπαιν μαρί.
Κόψτε το ψαχνό του κουνελιου πολύ ψιλόκομμενο, δεν το θέλουμε κιμά).
Σ' ένα βαθύ σκεύος ανακατεψτε το κουνελι με τα αβγά, το τυρί (θρυμματισμένο με πιρούνι) και το κρεμμυδάκι.
Ρίξτε αλάτι, , πιπέρι ,εστραγκον ,και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
Στραγγίστε και στεγνώστε σε χαρτί τα κράνμπερις, ριξτε τα στο μείγμα, μαζί με τα φουντούκια, ολόκληρα .
Ριξτε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για τερρίν.
Καλύψτε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το σκεύος στο ταψάκι με το νερό στο φούρνο και ψήστε για 1 ώρα περίπου, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο το τελευταίο τέταρτο.
Αφήστε την τερρίν να κρυώσει τελείως, την καλύπτετε με μεμβράνη και την βαζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Ξεφορμάρεται και κόβεται σε φέτες, γαρνιρετε με αχλαδι ,και φετες ψωμιου φρυγανισμενες




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου