Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο λεμονάτο.


Υλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 φύλλο δάφνη
2-3 σκελίδες σκόρδο
6-7 μπαλίτσες μπαχάρι
1 μέτριο κρεμμύδι
120 mel ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό
2 ποτηράκι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετειτε σε μια κατσαρόλα το πριχύνετε με το λάδι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας.

Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι (χοντροκομμένο) και τα σκόρδα.
Τα ρίχνετεστην κατσαρόλα μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεψτε μια φορά δεν τσιγαρίζετε και ρίξτε το κρασί.
Σκεπάζετε με νερό βράστε για 3 τέταρτα και κατόπιν προσθεστε λίγο νερό αν χρειάζεται και βράζετε εως ότου μαλακώσουν, 1 τέταρτο περίπου.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι .
Στο σημείο αυτό ρίξτε το χυμό των λεμονίων. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε, συνοδευετε με ρυζι,πατατες,πουρε,λαχανικα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου