Υλικά 5-6 ατομα
400
γρ.
φράουλες,(
πολτοποιημένες)
180
γρμ.
ζάχαρη
180
mel. νερό
1 λεμονι (τημ φλουδα
του)
140
γρ.
κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα
βράζετε το νερό με τη ζάχαρη συν φλούδα
λεμονιού
Μόλις πάρει βράση,
αποσύρετε την κατσαρόλα από τη
φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον πολτό
φράουλας (περασμένες στο μπλέντερ)
ανακατεψτε καλαά
Αφήστε στο ψυγείο
να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες
,κατόπιν ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα
γάλακτος.
Ανακατεύετε και
αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή
για να το παγώσετε.
Εάν δεν έχουμε
παγωτομηχανή,
το βάζετε στην κατάψυξη και ανά
μισή ώρα το χτυπάτε με ένα σύρμα,
επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία
5-6 φορές.
Σερβίρετε σε μπόλ
γαρνίρετε με φύλλα μέντας και φρέσκες
φράουλες .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου