Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Παγωτό φράουλα.


Υλικά 5-6 άτομα
400 γρφράουλες,( πολτοποιημένες)
18γρμζάχαρη
180 mel. νερό
1 λεμονι (τημ φλουδα του)
14γρκρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη συν φλούδα λεμονιού
Μόλις πάρει βράσηαποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον πολτό φράουλας (περασμένες στο μπλέντερ) ανακατεψτε καλαά
Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες ,κατόπιν ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσετε.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανήτο βάζετε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάτε με ένα σύρμαεπαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 5-6 φορές.

Σερβίρετε σε μπόλ γαρνίρετε με φύλλα μέντας και φρέσκες φράουλες .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου