Υλικά
για 4-6 ατομα
1
κιλό αχιβάδες
2
πράσα ψιλοκομμένα
2
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2-3
σκελίδες σκόρδο
2
πατάτες μέτριες, σε κύβους
1
ματσάκι μαϊντανό
1
φύλλο δάφνης
5
κ. σ. ελαιόλαδο
½
π.
κρ. λευκό κρασί
½
λιτρο
γάλα
λίγο
θυμάρι
αλάτι,
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
συνταγής
Ζεσταίνετε
το μισο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα
κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κυδώνια καλά
καθαρισμένα, το θυμάρι, τη δάφνη, δυο
τρία κλαδάκια μαϊντανό και τα ανακατεύετε
όλα μαζί .
Σβηστε
με το κρασί, και βράζετε μέχρι να ανοίξουν
τα όστρακα. Βγάζετε τα κυδώνια με τρυπητή
κουτάλα και σουρωστε το ζουμί . Φυλάτε
το ζουμί και τα κυδώνια στην άκρη.
Κατοπιν
ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
σοτάρετε τα πράσα, τα σκόρδα και τις
πατάτες. Προσθέτετε δύο λίτρα νερό,
αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για
20 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν
οι πατατούλες.
Καθαρίζετε
τα κυδώνια από το κέλυφός τους αφήνοντας
μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση των
πιάτων. Πολτοποιείτε τη σούπα με τα
πράσα . Βράζετε για 5 λεπτά και τέλος
ανακατεύετε μέσα τα καθαρισμένα κυδώνια
και το ζουμί τους.
Προσθέτετε
τα ολόκληρα κυδώνια, πασπαλίζετε με
ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου