Υλικά για 4 άτομα
2 καρδιές μαρουλιού ( τρυφερά φύλλα)
1 λόλα κόκκινη χοντροκομμένη
2 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα
στα τέσσερα
1/2 φλ.τσ. ψίχα φουντούκι χοντροκομμένη
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Βάλτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, μαζί
με αλάτι και πιπέρι σε βαζάκι που κλείνει
καλά και ανακινείστε με δύναμη, μέχρι
να γίνει σαν κρέμα.
Πλένετε, & στεγνώνετε καλά τα
λαχανικά, τα χοντροκόβουμε, τα ανακατεύουμε
με το αχλάδι( όπου το καραμελώνετε σε
τηγάνι με λίγη καστανή ζάχαρη 3 λεπτά
από την κάθε πλευρά)και τα βάζουμε σε
απλωτή μεγάλη σαλατιέρα.
Ρίξτε τα 3/4 της βινεγκρέτ και ανακατέψτε
πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίξτε τα 2
τεμάχια αχλαδιού ανακατέψτε απαλά να
αναμειχθούν. Ρίξτε επάνω την υπόλοιπη
βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σπασμένο
φουντούκι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου