Υλικά
για 6 άτομα
300
γρ. φακές, ψιλές
1.400
γρ. κοτόπουλου κομμενο σε μετριο κομματια
100
γρ. χοιρομερι
290
γρ. κρεμμύδια ξερά
100
γρ.σελερυ
290
γρ. καροτα
2
ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
4
σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1
κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
1
κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1
πορτοκαλι το χυμο &την φλουδατου
2
κ.σ. μαϊντανό
5-6
κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,
φρεσκοκομμένο πιπέρι,φυλλο δαφνης
Εκτέλεση
συνταγής
Βράζετε
τις φακές σε άφθονο νερό που κοχλάζει,
για 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζετ και τις
αφήνετε στην άκρη.
Σε
βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και
ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεψτε μέχρι
να γυαλίσει.
Προσθέστε
το σελερυ,το καροτο,χοιρομερι,και το
κοτόπουλο και τσιγαρίζετε για 15 λεπτά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις
τα υλικά αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέστε
τις φακές, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και
τις ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό
ζεστό,χυμο και φλουδα πορτοκαλιου. Τα
αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή
φωτιά για 25 λεπτά.
Στο
σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή
κόλιαντρο ή με μείγμα και των δύο.
Υ.Γ. Ο chef μας Τάσος Τόλης στέλνει την καλημέρα και τους χαιρετισμούς του από το Παρίσι, στην όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο
Υ.Γ. Ο chef μας Τάσος Τόλης στέλνει την καλημέρα και τους χαιρετισμούς του από το Παρίσι, στην όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου