Υλικά
για 8 άτομα
Βάση
γλυκού
300 γρ. μπισκότα βανίλιας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
400 γρ. γλυκό αγριοκέρασο
300 γρ. μπισκότα βανίλιας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
400 γρ. γλυκό αγριοκέρασο
Κρέμα
γλυκού
800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
180 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 φύλλα ζελατίνης
800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
180 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
συνταγής
Τρίβετε
τα μπισκότα . Τα μεταφέρετε σε μπολ,
προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα
ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο.
Στρώστε ισόπαχα το μείγμα των μπισκότων
στη βάση μιας φόρμας με σούστα , πιέζοντάς
το με την παλάμη. Βάζουμε τη φόρμα στο
ψυγείο. Κόψτε τα κεράσια σε μικρά κομμάτια
και τα στραγγίζετε από το σιρόπι
τους.
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό για 5 λεπτά και την προσθέτουμε στην κρέμα.
Σκεπάστε όλη τη βάση του τριμμένου μπισκότου με τα μισά κεράσια. Απλώστε από πάνω προσεκτικά την κρέμα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο 5-6 ώρες να πήξει τελείως η κρέμα. Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας, μεταφέρουμε το γλυκό σε μια μεγάλη ρηχή στρογγυλή πιατέλα μαζί με τη βάση της φόρμας και το σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια.
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό για 5 λεπτά και την προσθέτουμε στην κρέμα.
Σκεπάστε όλη τη βάση του τριμμένου μπισκότου με τα μισά κεράσια. Απλώστε από πάνω προσεκτικά την κρέμα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο 5-6 ώρες να πήξει τελείως η κρέμα. Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας, μεταφέρουμε το γλυκό σε μια μεγάλη ρηχή στρογγυλή πιατέλα μαζί με τη βάση της φόρμας και το σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου