Υλικα
για 4 ατομα
400
γραμ. χοιρινή πανσέτα.
1
αγγουρακι φρεσκο
1
πατατα
βραστη κομμενη σε φετες
1
πιπεριά κοκκινη
1
κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι
ρόκα, ψιλοκομμένη
αλάτι
Nτρεσινγκ
BBQ
1
κουτ. σούπας σάλτσα bbq
1
κουτ. σούπας ξύδι
1
κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1
κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2
κουτ. γλυκού σουσάμι
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγης
Μοιράστε
σε μπολ , τις πιπεριές,πατατες κομμενες
σε φετες,το αγγουρι , ρίχνουμε ελάχιστο
αλάτι και ανακατεύετε.
Βάζετε
σε μπλεντερ τη σάλτσα bbq,
το ξύδι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το
σουσάμι, το σκόρδο, πιπέρι και τα κτυπάμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τις
φέτες χοιρινής πανσέτας και τις σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν χρειάζεται να βάλετε ελαιόλαδο,
γιατί το κρέας θα ψηθεί με το λίπος του.
Προσθέτουμε
στα μπολ με τα λαχανικά τις χοιρινές
πανσέτες κατευθείαν από το τηγάνι (χωρίς
το λάδι), βάζουμε από πάνω τη ρόκα και
περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου