Υλικά για 4 άτομα
4 στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε κύβους)
4 ώριμα ντοματινια, κομμένες στα τέσσερα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ποτήρια λευκό κρασί
2 μικρά κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
4 μικρά κρεμμύδια
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
1. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλου. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, μπούκοβο και θυμάρι και το λευκό κρασί.
2. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 ‘ της ώρας περίπου.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου σε παραδοσιακό σκεύος .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου