Υλικά
για 6 ατομα
1
κοτόπουλο (1½
κιλό
περίπου)
2
κιλα πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
κυδωνάτες
½
φλ.τσ.
ελαιόλαδο
Χυμός
από 2 λεμόνια
1
κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1
σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1
κ.σ. πετιμέζι
Ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
συνταγής
Πλένετε
καλά το κοτόπουλο, το βάζετε σε ένα ταψί
και ριχνετε γύρω του τις πατάτες.
Λιώστε
το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε γουδί η
μπλέντερ και κατόπιν ριξτε τον χυμό
λεμονιού, τη ρίγανη, το πετιμεζι και το
ξύσμα πορτοκαλιού
Περιχύνουμε
το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη
μαρινάδα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη
ακόμη.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°
C για 1
ώρα.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου