Υλικα
για 8-10 ατομα
360
γρ. βούτυρο λιωμένο
340
γρ. ζάχαρη άχνη
300
γρ. αμύγδαλο σκόνη
200
γρ. αλεύρι
1
κουταλάκι γεμάτο μπέικιν πάουντερ
9
ασπράδια αυγων
ΓΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
800
γρ. κρέμα γάλακτος
200
γρ. γάλα φρέσκο
1
λεμόνι το ξύσμα
4
φύλλα ζελατίνας
400
γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
200
γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Λιώστε
σε μία κατσαρόλα το βούτυρο. Σε ένα μπολ
ανακατεψτε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη,
το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε τα ασπράδια και το λιωμένο
βούτυρο. Ανακατεύψτε πολύ καλά. Μοιράζετε
το μείγμα σε δύο τσέρκια διαμέτρου 24
εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170οC για 25-30 λεπτά. Αφήστενα κρυώσουν.
Για
την κρέμα μουσκεύετε
τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα
ριξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και
το ξύσμα και την τοποθετειτε σε δυνατή
φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε
από τη φωτιά. Ρίξτε τα φύλλα ζελατίνης
στραγγισμένα. Συνεχίστε να ανακατεύετε
σταδιακά έως ότου η θερμοκρασία πέσει
στους 35οC. Σε ένα μπολ ανακατευτε το
φρέσκο τυρί και τη ζάχαρη. Ενσωματώνστε
τα δύο μείγματα κια τα ομογενοποιούμε
πολύ καλά.
Σε
ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5
εκ. τοποθετειστε τον ένα δίσκο της βάσης,
αδειάζετε την κρέμα και καλύπτουμε με
το δεύτερο δίσκο. Βάζουμε στο ψυγείο
για 3-4 ώρες, σερβίρετε πασπαλίζοντας με
άχνη ζάχαρη και ξυσμα κουβερτουρας.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου