Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό κότσι


Υλικά για 4 άτομα
1500 γρ χοιρινό κότσι
1 λίτρο νερό
2 κ. σ. ξίδι λευκό
2 κ. σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μικρή σελινόριζα, και κομμένη σε κύβους
1 κ. κ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. γ. αλάτι χοντρό
1 κ. γ. πιπέρι
1 λεμόνι ξύσμα
3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά τα κομμάτια του χοιρινού με άφθονο νερό.
Βάζετε σε τα χοιρινά κότσια σε κατσαρόλα, μαζί με το νερό και το ξίδι και μόλις πάρουν βράση, σκεπάστε την κατσαρόλα και τα αφήστε να σιγοβράσουν, σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
Προσθέστε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη σελινόριζα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλεύρι, αφού το διαλύσουμε σε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για άλλη 30 λεπτά.

Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού. Το σερβίρουμε με πουρέ από τα λαχανικά γρατιναροντας με τριμμένο τυρί .









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου