Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ζελέ με καπνιστό κουνέλι.


Υλικά για 6-8 άτομα
  1. μ .Κουνέλι καπνιστό (κομμένο λωρίδες)
  1. αυγά βρασμένα και κομμένα ροδέλες.
  1. ντομάτες σκληρές κομμένες κυμάκια.
3 κουταλιές της σούπας κρτιταμο άλμης .
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη.
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο.
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ροδέλες .
1 πιπεριά πράσινη κομμένη ροδέλες.
1/2 αγγουράκι κομμένο κομματάκια.
αλάτι πιπέρι
7φύλλα ζελατίνας.
650 Mel. ζεστό νερό με οικολογικό ζωμό κότας διαλυμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μουσκεύετε για 5-7 ‘ κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας ώστε να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε  και τα προσθέτετε στο ζεστό ζωμό με το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Στρώστε με ζωμό τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας μέτριας φόρμας(30 εκ) το κρυώνουμε για 10 ‘ στο ψυγείο και κολλάτε συμμετρικά τις ροδέλες του αυγού και τις πιπεριές.
Αφήστε να παγώσει λίγο και μετά βάζετε το καπνιστό κουνέλι κομμένο (λωρίδες) τα υπόλοιπα υλικά, που προηγουμένως ανακατέψαμε. Σιγά-σιγά προσθέστε το ζωμό και το αφήνουμε να παγώσει 3 ώρες(συντήρηση) .
Το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Το κόβουμε φέτες.(εάν δεν έχετε καπνιστό κουνέλι χρησιμοποιήστε καπνιστό κοτόπουλο, χοιρινό, γαλοπούλα ,χέλι.
Ιδανικό για μπουφέ η μεζέ με συνοδευτικό παγωμένο τσίπουρο η λευκό κρασί.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου