Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα εποχής με τσαλαφούτι


Υλικά για 4 άτομα

1/2 ματσάκι ρόκα
1 λόλα κόκκινη
4-5 φύλλα από παντζάρι
1 μικρό μαρούλι iceberg
30 γρ. ντομάτα λιαστή αποξηραμένη
20 γρ. ελιές μαυρες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο φέτες
4 ντοματινια
2-3 φύλλα σπασμένα δυόσμο-βασιλικό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1 κ. σ. πετιμέζι
120 γρμ. τσαλαφούτι
4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε σε κρύο νερό πολύ καλά τα σαλατικά κατόπιν τα κόβετε με το χέρι , τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα βαθιά, όπου θα τα ανακατέψετε, ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά , το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε απαλά .
Τέλος, γαρνίρετε με τις ψημένες φέτες ψωμιού και μικρές κουταλιές από τσαλαφούτι.









Καλημερίζω την ομορφη ΗΠΕΙΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου