Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δύο φωτογραφίες - χίλιες λέξεις



Γράφει ο Κώστας Μπατσής 

Το ιστορικό μονότοξο και μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων, το γεφύρι της Πλάκας , που κατέρρευσε την πρώτη Φεβρουαρίου 2015, από την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας να το προστατεύσει και να το συντηρήσει.
Κατασκευάστηκε από τον Πραμαντιώτη Κώστα Μπέκα και τους συνεργάτες του το 1866 και χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για την αποπεράτωση του.
Σήμερα που διαθέτουμε έμπειρους μηχανικούς και αρχιτέκτονες και κάθε είδος μηχανήματα δεν αξιώθηκε η πολιτεία να το αναστηλώσει, αν και πέρασαν 16 μήνες από την κατάρρευση του.
Το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι υπεύθυνο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τι κάνει; Μήπως πρέπει να χαθεί ένα ακόμα, όπως τα προηγούμενα που έπεσαν και μετά να αποφασίσει.
Σε λίγο καιρό όπως πάμε, θα χαθεί και η ταυτότητά μας.

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου