Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑγια 6-8 ατομα
2 μεγαλα μαρουλι
1 κοκκινη σγουρη σαλατα
1 ματσακι ροκα
1 ματσακι ραπανακια
2 φρεσκα κρεμμυδακια
3 κ.σ μαραθο ψιλοκομμενο
8 κ.σ ελαιολαδο
3 κ.σ χλιαρο νερο
3 κ.σ ξυδι βαλσαμικο
1 κ.γλ. μελι θυμαρισιο
1 κ.γλ. μουσταρδα
αλατι,φρεσκοτριμμενο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαριζετε τα σαλατικα απο τα σκληρα μερη,τα πλενουμε καλα τα αφηνετε να στραγγιξουν.
Κοψτετα μαρουλια ,τη ροκα κ την κοκκινη σαλατα με το χερι σε μετρια κομματια , τα βαζετε σε μεγαλη σαλατιερα.
Ψιλοκοψτε τα ραπανακια σε φετες ,το φινοκιο , τα κρεμμυδακια,τα βαζετε στην σαλατιερα μαζι με το μαραθο ανακατευετε.

ντρεσινγκ σαλατας
Σε αντικολλητικο σκευος ζεσταινετε ελαφρως το ξυδι προσθεστε το μελι , την μουσταρδα και ανακατεψτε .
Προσθεστε το νερο ,το ελαιολαδο και το αλατοπιπερωνουμε.
Ανακατευετε αφηστε να παρουν μια βραση και κατεβαζετε απο τη φωτια.Με αυτον το τροπο το ντρεσινγκ γινεται πιο παχυρευστο.
Αδειαστε το μειγμα στο μουλτι και το χτυπαμε για 1 λεπτο.
Περιχυνουμε τη σαλατα με τη βινεγκρετ











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου