Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016''. «Ηπειρος και κινηματογράφος». Ένα εξαίρετο κινηματογραφικό αφιέρωμα, το διήμερο Σάββατο 5 και 6 Μαρτίου 2016, σε αίθουσες του Σταδίου Ταε Κβο Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, με ειδικές προβολές και συζήτηση με τους δημιουργούς των ταινιών.





Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» αναβαθμίζει τη δράση της Π.Σ.Ε.! Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις! «Πίτα του Ηπειρώτη», «Άνοιξη της Παράδοσης», «Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας, έκθεση και πωλητήριο προϊόντων, έκθεση πολιτισμού, εικαστική έκθεση,επίδειξη ηπειρώτικης γαστρονομίας έκθεση τύπου, συζητήσεις. Ένας απίστευτος πλούτος και μια περίζηλη ποικιλία εκδηλώσεων και δράσεων, μέσα σε μόλις δύο ημέρες! Και ανάμεσά τους, ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό αφιέρωμα, με εξαιρετικές ταινίες σημαντικών σκηνοθετών. «Ήπειρος και Κινηματογράφος»! Ταινίες βραβευμένες, καταξιωμένων και πολυβραβευμένων δημιουργών. Όλες τους με αναφορά στην Ήπειρο, οι περισσότερες με Ηπειρώτες σκηνοθέτες κάθε γενιάς.


Οι προβολές θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή, από τις 3 ως τις 5μιση, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου χώρου του Σταδίου Ταέ Κβον Ντο. Θα συνοδευθούν από παρουσίαση των ταινών, σε αρκετές ταινίες με τη συμμετοχή των σκηνοθετών τους. Την Κυριακή στις 5 μμ θα γίνει μικρή συζήτηση συμμετεχόντων σκηνοθετών του αφιερώματος με θέμα «Ήπειρος και Κινηματογράφος». 

Η ΠΣΕ ευχαριστεί τους δημιουργούς των ταινιών για την προσφορά των ταινιών τους για το τόσο υποσχετικό Κινηματογραφικό Πανόραμα. 
Ένα αφιέρωμα που θα μας ταξιδέψει από το Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό Ιωαννίνων, στον Αχέροντα, το Μονοδένδρι Ζαγορίου και ένα μακρινό απόηχο από την «Αναπαράσταση ως τον Βορειηπειρώτη πρωταγωνιστή της «Αιωνιότητας» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, από μια μεταφορά διηγήματος του Χριστόφορου Μηλιώνη, σε ένα ξεχασμένο χωριό του Πωγωνίου, από ένα φράγμα στον Αχελώο στην ελληνοαλβανική μεθόριο μέχρι το τριήμερο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Πυρσόγιαννη με την «Παναγιά των Ξενιτεμένων»! Μια πανδαισία ταινιών ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί σε σειρά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό - και, μαζί τους, η μεγάλη τους «πρωταγωνίστρια», άλλοτε σε πρώτο πλάνο, άλλοτε στο φόντο των ταινιών - η Ήπειρος... 

Το πρόγραμμα των προβολών του αφιερώματος: 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 - 5 μμ 
«Επιστροφή στο Ελληνικό» (49') του Παναγιώτη Κράβαρη 
«Αχέροντας» (35') του Αντώνη Τσάβαλου (από τη σειρά «Ελλήνων Δρώμενα») 
»Η θηλιά» (12') του Βασίλη Λουλέ 
«Ο Αχιλλέας, ο κυρ Θόδωρος και μια Αιωνιότητα» (9') του Αλέξανδρου Λαμπρίδη 
«Ο τελευταίος ταμπάκος» (μυθοπλασίας, 24') του Λευτέρη Δανίκα 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 - 5:30 μμ 
«Προσευχή» (μυθοπλασίας, 20') του Θανάση Νεοφώτιστου 
«Πωγωνίσκος» (11')- του Θανάση Νεοφώτιστου 
«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου» (30') του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου 
«Ελληνοαλβανικό συναξάρι (30') του Λευτέρη Δανίκα, φωτ. Προκόπη Δάφνου 
«Ξενιτεμένα μου πουλιά...» (35') του Αντώνη Τσάβαλου (από τη σειρά «Ελλήνων Δρώμενα») 

Καλή θέαση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου