Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Greek σουβλάκι στην Πατάγια της Ταϊλάνδης



Σουβλάκι στην Πατάγια της Ταϊλάνδης; Ναι και είναι μάλιστα από τα μέρη που συνιστούν οι ξεναγοί που εργάζονται στην περιοχή.

Στην κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη της Ταϊλάνδης όπου υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή και επισκέπτες δώδεκα μήνες το χρόνο -από ολόκληρο τον κόσμο- υπάρχει το "Acropolis".

Το εστιατόριο βρίσκεται στην πιο κεντρική πλατεία της Πατάγια και άνοιξε δειλά δειλά από δυο φίλους το 2009.
Το "Acropolis" άνοιξαν δυο Ροδίτες, ο Μάνος και ο Δημήτρης. Το ξεκίνημα τους δεν ήταν εύκολο, όμως όχι τόσο δύσκολο όσο για να ξεκινήσει ένας Ταϊλανδός μια επιχείρηση στην Ελλάδα. Ωστόσο, με σοβαρή και μεθοδική δουλειά οι δυο νέοι τα κατάφεραν μια χαρά και τώρα έχουν σταθερή πελατεία.
Eπικοινώνησε με τον Μάνο ο οποίος μαζί με τον φίλο του τον Δημήτρη, μετανάστευσαν μόνιμα στην Ταϊλάνδη πριν έξι χρόνια και άνοιξαν το "Acropolis".

pattaya by night

Πόσα χρόνια είσαστε στην Ταϊλάνδη;
Μόνιμα 6 χρόνια, άλλα ξεχειμώνιαζα εκεί από το 1997.
Πως βρέθηκε εκεί; Τι έκανες πριν στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα δούλευα κυρίως την νύχτα. (DJ, Bar-Man). Επίσης είχαμε ένα μπαρ καφέ για πολλά χρόνια μαζί με άλλα δυο παιδιά από την Ρόδο, το Road Cafe (Harley Cafe). Γενικά μου αρέσουν τα ταξίδια και ταξίδευα αρκετά, αλλά πιο πολύ στην Ευρώπη εκείνο τον καιρό. Στην Ταϊλάνδη ήρθα για διακοπές άλλα πολύ γρήγορα ερωτεύτηκα την χώρα.
Πότε αποφάσισες να ανοίξεις το εστιατόριο;
Βασικά αποφάσισα να ανοίξω το εστιατόριο το 2009, όταν κατάλαβα ότι τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε στην Ελλάδα. Και έπεσα μέσα. Στην αρχή ήμασταν δυο άτομα στο "Acropolis", εγώ και ο φίλος μου Δημήτρης, ο οποίος ήταν και μάγειρας και ξεκινήσαμε ταπεινά κάνοντας μια μικρή καντίνα. Σιγά σιγά όμως η πελατεία αυξανόταν, όποτε, αναπτύσαμε κάθε χρόνο το μαγαζί αλλά και το μενού.
Οι μάγειρες σου είναι Έλληνες και αν όχι πως τους έμαθες την Ελληνική κουζίνα;
Οι μάγειρες είναι Ταϊλανδοί και περάσαν διάφοροι από το "Acropolis", είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλό προσωπικό για τέτοιες δουλείες εδώ. Η Ελληνική κουζίνα δεν είναι εύκολη και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να καταφέρω να βγαίνουν τα πιάτα όπως στην Ελλάδα. Σήμερα, τουλάχιστον από αυτά που λένε οι πελάτες μας, κάποια από τα πιάτα μας είναι καλύτερα και από κάποια ίσως μαγαζιά στην Ελλάδα.
Ποιοι είναι αυτοί που έρχονται στο εστιατόριο- έχετε σταθερή πελατεία;
Στο "Acropolis" έρχονται άνθρωποι από όλο των κόσμο. Αλλά κυρίως Αυστραλοί, Έλληνες, Σουηδοί, Άγγλοι, Γερμανοί κτλ. Η Πατάγια (Pattaya) έχει πολλούς μόνιμους ξένους. Ευρωπαίους, Αμερικανούς, και Αυστραλούς οι οποίοι, πολλοί από αυτούς είναι λάτρεις ευτυχώς της Ελληνικής κουζίνας. Οπότε έχω αρκετούς μόνιμους πελάτες εκτός από τουρίστες , όπως επίσης και αρκετούς Έλληνες που ζουν εδώ.
Πόσοι Έλληνες ζουν στην Πατάγια και με τι ασχολούνται οι περισσότεροι;
Οι  Έλληνες στην Πατάγια είναι περίπου εκατό. Δεν είναι όμως όλοι από Ελλάδα. Κάποιοι είναι Ελληνοαυστραλοί, Ελληνογερμανοί κτλ. Άλλοι είναι συνταξιούχοι, άλλοι δουλεύουν και άλλοι είναι εισοδηματίες.
Θα επέστρεφες ποτέ στην Ελλάδα. Τι σου λείπει από την χώρα;
Για την ώρα με τίποτα. Η Ελλάδα είναι πλέον μια μαριονέτα στα χέρια των αδίστακτων τραπεζιτών, πουλημένων πολιτικών και της παγκόσμιας ελίτ. Μου λείπουν πολλά από Ελλάδα και από το νησί μου την Ρόδο, αλλά πιο πολύ η οικογένεια μου και οι φίλοι μου.
Πόσο κοστίζει ένα μενού στο εστιατόριο;
Νομίζω ότι με 10 Ευρώ μέσο όρο κάποιος μπορεί να φάει αρκετά στο "Acropolis". Αλλά φυσικά εξαρτάται από το τι θα παραγγείλει κανείς. Έχουμε αστακομακαρονάδα που κοστίζει 35 ευρώ και σουβλάκι ξυλάκι που κοστίζει 1,00 Ευρώ.
Τα κρέατα από που τα αγοράζεις;
Έχει μεγάλα σούπερ μάρκετ εδώ, (Big C, Tesco Lotus, Carrefour κτλ) όπου μπορείς να αγοράσεις ότι κρέας θες. Εγώ ψωνίζω από το Makro τις περισσότερες φόρες.
Στο tripadvisor διαβάζουμε ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες έχουν μείνει ικανοποιημένοι από το ρεστοράν. Πως τα καταφέρνετε; 
Ποιότητα και ικανοποιητικές τιμές είναι το μυστικό, επίσης ψωνίζουμε καθημερινά ώστε να είναι όλα φρέσκα. Πέρα από το tripadvisor που δεν είναι και τόσο αξιόπιστο, ειδικά για εστιατόρια, η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα.




  •  
  •  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου