Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Συναρπάζουν οι διορισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο... Το ''Πρώτο Θέμα'' ξανακτυπά!

Ποιος είναι το new kid in town Θάνος Παπάζογλου

570_SOMA_first_page

Το Πρώτο Θέμα ξαναχτυπά!

Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει κι άλλες αλλαξοΣΥΡΙΖΙΕΣ:O ένας συριζαίος υπουργός διορίζει τα πολιτικά εξώγαμα του άλλου για να μην καρφώνονται.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα ο ράπερ γραμματέας Ιάσονας Σχινάς εκτός από την μάνα και τον αδελφό βόλεψε στο Δημόσιο και τον φίλο του (και) αρθρογράφο της ΑΥΓΗΣ Θάνο Παπάζογλου (photo), ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Γιώργου Νόκου στα "Παραπολιτικά" είναι και στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά.


Θάνος Παπάζογλου: Ο γερμανοτραφής συνεργάτης του Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Θάνος Παπάζογλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, χωρίς υπερβολή, ως ο γερμανοτραφής ειδικός συνεργάτης του Νίκου Παππά, αφού ολόκληρη η πορεία του, από τα σχολικά χρόνια μέχρι και τον διορισμό του στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, είναι ταυτισμένη με τη Γερμανία και τον γερμανικό τρόπο σκέψης και πολιτικής πρακτικής. 

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή της συμπρωτεύουσας, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, απ' όπου αποφοίτησε το 2007, όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα ποσοστά του 3% και ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούσε το ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής Αριστεράς.
Μετά τη στρατιωτική του θητεία, πήρε τον δρόμο για τη Γερμανία, όπου παρέμεινε μέχρι και τον Μάιο του 2013. Από τη συνεργασία του με τη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ) θεωρείται ένας σπεσιαλίστας σε θέματα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού των κρατικών δομών, αφού είχε εργαστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία στις χαμηλές βαθμίδες του συγκεκριμένου φορέα.

Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο μπορεί να βρισκόταν στην Αθήνα, αλλά μιλούσε καθημερινά γερμανικά, μιας και συνέχισε να εργάζεται για τη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας. Η συνεργασία του, μάλιστα, με τη. γερμανοκίνητη Task Force ήταν συνεχής, αφού αρκετά ήταν τα projects τα οποία «έτρεχαν» μαζί και βρέθηκαν στο αντιπολιτευτικό στόχαστρο της Κουμουνδούρου. 

Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν ξεκίνησε την ημέρα που διορίστηκε στο γραφείο του Νίκου Παππά, αλλά από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου ήταν μέλος της Νεολαίας και των αριστερών σχημάτων που την αποτελούσαν στο φοιτητικό κομμάτι, πριν ενοποιηθεί στα πρότυπα του κόμματος. Ο Θ. Παπάζογλου έχει εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια. Ενα από αυτά ήταν στην Ισπανία, σε εκδήλωση του αριστερού κόμματος της Ναβάρα, όπου ήταν ένας εκ των δύο βασικών ομιλητών από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου