Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


ΥΛΙΚΑ


500 γρ. κιμά (ανάμεικτο χοιρινό - μοσχάρι)
1 αυγό
50 γρ. παρμεζάνα
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. βούτυρο
20 γρ φρέσκο φασκόμηλο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατέψτε τον κιμά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Φτιάξτε γιουβαρελάκια σε σχήμα καρυδιού, αφήστε στο ψυγείο για 30΄. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 1 lt νερό, και αλάτι να πάρει βράση. Βράστε τα γιουβαρελάκια για 5΄- 7΄. Βγάλτε με το τρυπητό κουτάλι και κρατήστε τα ζεστά. Στο ίδιο νερό βράστε τα ζυμαρικά όσο γράφει η συσκευασία. Πριν στραγγίξετε τις πένες κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με το φασκόμηλο να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε πολύ την θερμοκρασία και αφήστε για 5΄. Περιχύστε με αρωματισμένο βούτυρο τις πένες και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας κουταλιές από το νερό της βράσης (όσο χρειάζεται) για να είναι το φαγητό ζουμερό. Σερβίρετε σε πιάτα, βάλτε από πάνω γιουβαρλάκια, φύλλα φασκόμηλου με παρμεζάνα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου