Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΑΓΛΥΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Γιαούρτι στραγγιστό 360γρ
Πούδρα βανίλιας 2γρ
Μέλι 3 κουτ. σουπας
Ασπραδι αυγου 2
Φραουλες 200γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεψτε καλα το γιαουρτι με την βανιλια και το μελι.Χτυπηστε τα κρυα ασπραδια μαρεγκα και προσθεστε τα στο μιγμα.
Βαζετε το μιγμα σε πλαστικο μπωλ.
Το κλεινουμε και το τοποθετουμε στην καταψυξη για 2-3 ωρες.
Ενδιαμεσα με τον αυγοδαρτη το ανακατευουμε για να μην δημιουργηθουν κρυσταλλα.
Πλενουμε τις φραουλες και τις αφηνουμε να στραγγιξουν.
Κραταμε μερικες για γαρνιρισμα.
Τις υπολοιπες τις λιωνετε σε πουρε προσθετοντας λιγη βανιλια.
Βγαζετε το παγωμενο γιαουρτι.
Το αφηνετε για λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και ανακατευετε παλι.
Παρτε το ειδικο κουταλι παγωτου,βγαζετε μπαλες( η σε φορμακια από πριν) και σερβιρετε σε μπωλ.

Ριξτε από πανω του πουρε φραουλας και γαρνιρετε με ολοκληρες φραουλες και γρανιτα.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου