Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δρόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει εξ αιτίας της γεωγραφικής της θέσης, η Ήπειρος


Δρόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παραμένει εξ αιτιας της γεωγραφικής της θέση η Ήπειρος Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2014 η Ελληνική Αστυνομία στην Ήπειρο κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης αλλά και ηρωίνης.

Σε ότι αφορά την ηρωίνη, η συνολική ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε στη χώρα μας από τις αρχές επιβολής του Νόμου ήταν περίπου 2.528κιλά, εμφανίζοντας πολύ μεγάλη αύξηση (973,26%) σε σχέση με το 2013.
Για το 2014 οι μεγαλύτερες κατασχέσεις ηρωίνης καταγράφηκαν στις Περιφέρειες Αττικής και Ηπείρου. Τα «πρωτεία» όμως διεκδικεί η Ήπειρος και στις υποθέσεις κατασχέσεων κάνναβης. Η συνολική ποσότητα κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης), που κατασχέθηκε στη χώρα μας για το 2014 ήταν από τις περίπου 19.603κιλά, εμφανίζοντας τάσεις μείωσης σε σχέση με το 2013.
Από αυτές, το 47% περίπου (8,764 τόνοι) κατασχέθηκε στην Ήπειρο, όπου επίσης παρουσιάζεται μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με το 2013.
Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, στις αρχές του έτους στο Κρυονέρι Πάργας εντοπίστηκε περίπου ενάμιση τόνος χασίς με χώρα προέλευσης την Αλβανία και με προορισμό την Δυτική Ευρώπη.





Γενικότερα πάντως οι κατασχέσεις κάνναβης των Διωκτικών Αρχών της χώρας κατά το Β΄ εξάμηνο του έτους 2014, παρουσιάζουν σημαντική μείωση, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, της τάξης του 77% ενώ προκύπτει σημαντική μείωση στις περιφέρειες που επηρεάζονται από την διακίνηση μέσω Αλβανίας.
Συγκεκριμένα για την Ήπειρο η μείωση φτάνει σε ποσοστό 71,08% ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, αιτία της ύφεσης αυτής είναι η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράτι της γειτονικής χώρας. 

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου