Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ενώ χωρίς την αναμενόμενη ανταπόκριση απο πλευράς πολιτών, φαίνεται οτι κυλάνε οι πρώτες μέρες της προεκλογικής μάχης, η ΛΑΕ του Λαφαζάνη δεν γκελάρει στις δημοσκοπήσεις και πλακώνονται για τις εκλόγιμες θέσεις


Χωρίς την αναμενόμενη ανταπόκριση απο πλευράς πολιτών φαίνεται οτι κυλάνε οι πρώτες μέρες της προεκλογικής μάχης για τη ΛΑΕ. Οι ενδείξεις των πρώτων δημοσκοπήσεων είναι οτι περιορίζεται σε ποσοστά κάτω του 5%.

Mε αυτό δεδομένο καθόλου εύκολη αποδεικνύεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων μιας και στο κόμμα έχουν μαζευτεί αρκετά προβεβλημένα στελέχη με τις  εκλόγιμες θέσεις να είναι ελάχιστες.

Και δεν «χωράνε» όλοι οι κορυφαίοι του κόμματος. Η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας παραμένει ένας γρίφος, αφού αφενός έχει ακουστεί το όνομα του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, αφετέρου θεωρείται δεδομένο πως αν την ζητήσει -την θέση- ο Μανόλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δε θα μπορεί παρά να τού την προσφέρει.

Παράλληλα, με τα ως τώρα ποσοστά, στη Β" Αθήνας η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόκειται να εκλέξει περισσότερους από 3 βουλευτές, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είναι. περισσότεροι, αφού σε αυτή την περιφέρεια πολιτεύονται ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ενώ προς τα εκεί προορίζεται και η Αγλαΐα Κυρίτση. Η Νάντια Βαλαβάνη, πάλι, θα μπορούσε να είναι υποψήφια στο Ηράκλειο, όμως εκεί εκλέγεται ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, οπότε θα γινόταν καραμπόλα. Εκλόγιμη θέση αναζητείται και για τον Αλέκο Αλαβάνο και δεν αποκλείεται να καταλήξει στην πολυεδρική Αχαΐα ή στο Υπόλοιπο Αττικής. Ωστόσο, στο Υπόλοιπο υπάρχουν κι άλλες καραμπόλες, αφού εκεί θα πολιτευθεί ο Αλέκος Καλύβης, ο Γιάννης Τόλιος, αλλά και ο Βασίλης Πριμηκήρης, ενώ η εκλόγιμη θέση είναι μόνο. μία.
Συν τοις άλλοις, δεδομένου ότι την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α" Αθήνας θα έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου -και δεν αναμένεται να εκλεγεί δεύτερος βουλευτής σε αυτή την περιφέρεια- ήδη καταγράφεται δυσφορία από την ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου, αφού δε θα βρεθεί στη Βουλή η Μαρία Μπόλαρη, αλλά ούτε και η συνδικαλίστρια Δέσποινα Σπανού.
«Σφαγή» γίνεται και για το ψηφοδέλτιο της Α" Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για την περιφέρεια της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, της Λίτσας Αμανατίδου αλλά και της Ιωάννας Γαϊτάνη.
Σαν να μην έφταναν αυτά, μία σειρά προβεβλημένα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που εκλέγονται σε περιφέρειες οι οποίες δεν αναδεικνύουν βουλευτές μικρών κομμάτων βρίσκονται στον αέρα: για παράδειγμα, στην Κοζάνη η ΛΑΕ το πολύ-πολύ να εκλέξει έναν βουλευτή, ωστόσο διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο η Ραχήλ Μακρή και η Ευγενία Ουζουνίδου -αφού τα ψηφοδέλτια του Λεκανοπεδίου Αττικής δεν «χωράνε» σε εκλόγιμη θέση τη Ραχήλ. Πρόβλημα θα έχει και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, αφενός διότι στη Μεσσηνία δεν βγάζουν έδρα τα μικρά κόμματα, αφετέρου διότι θα είναι ανθυποψήφιος με την έτερη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αποσκίρτησε, Ελένη Ψαρρέα.
Το ίδιο πρόβλημα σημειώνεται και στη Βοιωτία όπου συνωστίζονται δύο βουλευτές, ο Γιάννης Σταθάς και ο Θανάσης Σκούμας, ενώ «χλωμή» θα είναι και η επανεκλογή του Κώστα Λαπαβίτσα, αφού η Ημαθία δεν είναι πολυεδρική και δεν «δίνει» έδρες σε μικρά κόμματα.
Βεβαίως, σε όλα αυτά την λύση θα μπορούσε να δώσει ο λαός. Όμως, δεδομένου ότι αυτές οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μπορεί να στηριχθεί στην σταυροδοσία των ψηφοφόρων του, αλλά θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την σειρά με την οποία θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι στις λίστες. Αφήνοντας κάποιους ικανοποιημένους και κάποιους δυσαρεστημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου