Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ Πρέβεζας. Χρυσανθακόπουλος. «Θα τους στείλουμε στο δικαστήριο» «Εμείς υπερασπιζόμαστε την Ορθοδοξία». «Οι επαναστάτες κάνουν ελιγμούς, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς»

Χρυσανθακόπουλος από την Πρέβεζα: «Θα τους στείλουμε στο δικαστήριο» - «Εμείς υπερασπιζόμαστε την Ορθοδοξία» - «Οι επαναστάτες κάνουν ελιγμούς, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς» (photo+vid)

Απίστευτες ατάκες από τον πρώην βουλευτή Αχαϊας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο Ν. Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Πρέβεζα.

IMG 5146

Υποψήφιοι θα είναι οι:
Κωνσταντινίδης Ευριπίδης του Ιωάννη
Βαφειάδης Ιωάννης του Άγγελου
Πουλιάνου Βασιλική του Ηρακλή
Πουλίση Μαίρη του Νικολάου.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:


Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κωνσταντινίδης απουσίαζε, λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε.

IMG 5137

Μία σύντομη τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος της επιτροπής εκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ στην Πρέβεζα, κ. Παντελής Ζέρης και στη συνέχεια ο κ. Χρυσανθακόπουλος ανέφερε: «Υπάρχει μία συμφωνία υπαναχώρησης από τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών του 1990 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε αυτές τις θέσεις θέλουν όλοι να παραδώσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Το μόνο κόμμα που κρατάει όρθιο, ανυποχώρητο το αίτημα για μη παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Είναι από τις... γαλάζιες ανυποχώρητες γραμμές. Δεν παραχωρούμε το όνομα» και πρόσθεσε:
«Είμαστε εμείς που αντισταθήκαμε και δεν ψηφίσαμε το νόμο για την ιθαγένεια, δεν ψηφίσαμε το νόμο για το τζαμί και πετύχαμε -δεν το ξέρουν πολλοί αυτό- να αποσυρθεί ο νόμος για την κάρτα του πολίτη. Μάλιστα το ελληνορθόδοξο κίνημα σωτηρίας που έκανε τις διαδηλώσεις παλιά για την κάρτα του πολίτη και την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, βγήκε ανοικτά υπέρ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αμέσως μετά την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Τα δικά μας χαρακτηριστικά σε σχέση με τα άλλα κόμματα είναι ότι εμείς υπερασπιζόμαστε την Ορθοδοξία και είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υποβάλουν σε χωρισμό την Εκκλησία από το Κράτος. Διοικητικό; Βεβαίως. Κανείς δεν έχει αντίρρηση. Αλλά πνευματικός χωρισμός σημαίνει πως σταματά ο όρκος στην Αγία Τριάδα, σταματά όλη αυτή η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Αυτή την τροποποίηση του Συντάγματος επιδιώκει το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αλιβιζάτος και ο Διαμαντούρος της ομάδας του Κώστα Σημίτη».

IMG 5141

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η ΝΔ, από την οποία πλειοψηφικά -αν θέλετε προέρχονται τα περισσότερα μέλη των ΑΝΕΛ- αποτελεί αντίπαλο σε επίπεδο θέσεων, γιατί εμπεριέχει στους κόλπους της, τις δυνάμεις του εθνομηδενισμού, Μαριέττα Γιαννάκου κ.α. που έκαναν την παραχάραξη της ιστορίας, τα κυκλώματα αυτά που έχουν παρεισφρήσει σε όλα τα κόμματα και απειλούν το Έθνος και την ταυτότητά μας. Είμαστε σε αντιπαράθεση με τη ΝΔ για ένα και μοναδικό λόγο. Είναι το κόμμα της λίστας Λαγκάρντ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της Siemens, όπου έπαιρναν σύμφωνα με την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου το 3% όλων των συναλλαγών της Siemens με την Ελλάδα. Ήταν μίζες, τις οποίες φυσικά πήραν πρόσωπα και κόμματα. Πρόκειται λοιπόν για μιζοκόμματα. Η αντίθεσή μας για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτή. Δε μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα, που δεν έχει κάνει κάθαρση.
Εμείς αποκλείσαμε από τις λίστες μας οποιονδήποτε είχε το παραμικρό. Όπως π.χ. ο ανενεργός λογαριασμός 5.000 ευρώ του κου Χαϊκάλη από το 2011. Τον αδικήσαμε. Και είδαμε να γίνεται τις τελευταίες ημέρες μία επίθεση ηθικής από τους ανήθικους. Αυτούς που τάισαν το κύκλωμα των διαπλεκομένων συγκροτημάτων των κατασκευαστικών εταιρειών, που πήραν 5 δις από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν ολοκλήρωσαν τα έργα. Σε αυτούς δίνει αναφορά το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μας χωρίζουν πολλά με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είναι ένα κόμμα που δεν έχει διαφθαρεί, είμαστε σε έντιμη συμμαχία μαζί του».
Επιπλέον στάθηκε και στα εξής:
«Είμαστε σε δυναμική τροχιά ανόδου της εκλογικής επιρροής μας, γιατί είμαστε οι ανεπιθύμητοι του συστήματος. Διότι με τους ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση δεν χωρά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς εμάς όλα είναι ανοικτά για να συνεχίσει το παλαιό καθεστώς τη διαδρομή του. Αισθανόμαστε περηφάνια γιατί στους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν ενταχθεί δυνάμεις από την Πατριωτική Αριστερά και το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τη Λαϊκή Δεξιά συνθέτουν ένα πολιτικό σχήμα που στόχο έχει να διαμορφώσει τον εναλλακτικό πόλο εξουσία στην Ελλάδα και αποτελεί την μετεκλογική μας εξέλιξη αυτό, σαν μια μεγάλη δύναμη ενότητας του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου.
Η Χ.Α. είναι ένα κόμμα ανοικτά Χουντικό, που είναι ένα δοχείο ψήφων διαμαρτυρίας, όσων ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το να επικροτείς μπράβους της νύχτας και υμνητές του ναζισμού δεν έχει κανένα νόημα. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα στείρο, σταλινικό, ένα ιστορικό απολίθωμα. Δεν θέλει να κυβερνήσει και να αναλάβει ευθύνες.

IMG 5152

Το νεόκοπο κόμμα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι Εθνική Λαϊκή Ενότητα, που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρεόυ, δηλαδή διαταξική συμμαχία στον άξονα πρωτοβουλιών σε εθνική βάση. Είναι ένα κόμμα κακέκτυπο του ΚΚΕ. Δίχως πολιτικό σχέδιο και δίχως επιχειρήματα.
Οι επαναστάτες κάνουν ελιγμούς, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς. Ο Κολοκοτρώνης δεν πήγε γιουρούσι για να πεθάνει σε μία μάχη. Είχε τακτική. Οι επαναστατημένοι θέλουν πάντα να ανατρέψουν τα πάντα κι ό,τι γίνει. Δεν είναι έτσι.
Ναι, εμείς θα σπάσουμε τον τσαμπουκά του κου Μεϊμαράκη, που τον φώναζαν... μπροστάντζα, ο Άδωνης, ο Βορίδης και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ναι, εμείς θα τους στείλουμε στο δικαστήριο όλους αυτούς. Ναι, μετά τις τελευταίες έρευνες από τη λίστα Λαγκάρντ θα πληρώσουν και θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Ναι οι Έλληνες αξίζουν περηφάνια, σεβασμό και πολιτικά κόμματα να τους κοιτάζουν στα μάτια...

Εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε εδώ το Χριστοφοράκο χωρίς κουκούλα να τους ονοματίσει έναν-έναν.

IMG 5153

Εμείς έξι μήνες βρεθήκαμε να βαλλόμεθα από παντού. Η ΝΔ από τις αρχές του έτους, έλεγε πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες. Από τα 150 δις έφτασαν τα 80 οι καταθέσεις. Αυτή είναι η ΝΔ που ζητά τώρα ψήφο. Όταν έχει τρομοκρατήσει τους πάντες. Και έρχεται για να ξεπλύνει τη ντροπή της μέσα από κυβερνητικούς θώκους. Μήπως και γλιτώσουν τα στελέχη της που θα πάνε φυλακή -και θα πάνε αρκετά- τις συνέπειες.
Με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε σχέσεις αρχών, με τις διαφορές μας. Μας ενώνει όμως η κάθαρση του πολιτικού συστήματος... Μακριά από τους λερωμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου