Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Από την εποχή του «νερού Καματερού» είχε να δει «ουρές» η Πρέβεζα

nero kamaterou

nero kamaterou2


Ήταν Φεβρουάριος του 1976 όταν και στην Πρέβεζα οι τότε βασιλόφρονες με τα βυτιοφόρα του Νίκου Σκεπετάρη που μετέφερε και πωλούσε στα σπίτια νερό Κορπής, μοίραζαν στους αφελείς Πρεβεζάνους που έκαναν «ουρές» , το νερό ενός άφρονα δικηγόρου που ονομάζονταν Γιώργος Καματερός.
Υποτίθεται ότι ήταν ένα θαυματουργό νερό που θεράπευε τον καρκίνο.
Ήμουν νεαρός μαθητής Λυκείου τότε, που γνώριζα όμως ότι όταν μεγάλωνα θα γινόμουν δημοσιογράφος. Με τη φωτογραφική μου μηχανή σκαρφάλωσα σε ένα τοίχο στη συνοικία του Αγίου Νικολάου Πρέβεζας όπου βρίσκονταν το βυτιοφόρο και άρχισα να φωτογραφίζω τις «ουρές» συμπολιτών που με μπιτόνια και νταμιτζάνες  περίμεναν να πάρουν το θαυματουργό νερό. Υπήρχε φυσικά και αστυνομική δύναμη για αποφυγή επεισοδίων.
Είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα του 1974 όπου ο Ελληνικός λαός έθεσε τέλος στο Πολίτευμα της Βασιλείας. Ο Γλίξμπουργκ όμως και οι άνθρωποί του ήθελαν να φτιάξουν δικό τους κόμμα και με αυτό τον τρόπο συγκέντρωναν μάζες όπου οι άνθρωποι που μοίραζαν το νερό είχαν τη φωτογραφία του στο πέτο τους κολλημένη.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια,  ήρθε η εξέλιξη και τα βυτιοφόρα με το νερό Καματερού αντικαταστάθηκαν από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Εκατοντάδες Πρεβεζάνοι επί δύο μέρες τώρα κάνουν «ουρές» για να σηκώσουν χρήματα, φοβούμενοι πως τη Δευτέρα δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες.
Δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν ενώ η ανησυχία του κόσμου βρίσκεται στο κατακόρυφο.
Την ίδια στιγμή οι τουρίστες δείχνουν να τα έχουν χαμένα και η εικόνα που μεταδίδεται στο εξωτερικό είναι ότι χειρότερο για τον τουρισμό μας. Οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής μας παίρνουν δραματικές διαστάσεις.
Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα ξημερώματα του Σαββάτου περιηγήθηκαν στις «ουρές» των ΑΤΜ των τραπεζών και προφανώς μετέφεραν το κλίμα στα κεντρικά του κόμματός τους.
Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς η προσφυγή σε δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα και να μην συμπέσει με τον Ιούλιο που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται.
Σίγουρα δεν θα έρθει η καταστροφή αλλά θα διανύσουμε μια δύσκολη εβδομάδα.
Γεγονός είναι πάντως ότι «ουρές» στην Πρέβεζα είχαμε να δούμε από την εποχή του «νερού Καματερού» .
Αν φιλοτιμηθούν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ας φορέσουν τις κονκάρδες με το προεκλογικό σύνθημά τους «Η ελπίδα έρχεται» και ας μοιράσουν κάνα πενηντάρικο σε όλους τους αναξιοπαθούντες και σε όλους τους κατεστραμμένους που είναι ένθερμοι υποστηρικτές τους αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν, για να πορέψουν τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα.
Εννοείται ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους καταστράφηκαν οικονομικά από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Κατά τα άλλα οδεύουμε για δημοψήφισμα χωρίς κανένας πολιτικός ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στην ερώτηση: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;
Γαία πυρί μιχθήτω..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

ethniki

alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου