Πρώτη μέρα και δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινούσαμε το ταξίδι μας από την κοσμοπολίτικη, αλλά πάντα αριστοκρατική Κέρκυρα. Εγκαταλείποντας την Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική μίας ρετρό εποχής που αποπνέει το νησί των Φαιάκων, βάλαμε πλώρη για τα φημισμένα Σύβοτα, μέρος ιδανικό για κοντινές εξορμήσεις, με πολλές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ηπείρου και της ευρύτερης Μεσογείου.
Κολύμπι στα παραδεισένια νερά ,αντικρίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών, μοναδικές στιγμές, αξέχαστες εμπειρίες.
Το πρωί της επόμενης ημέρας, σαλπάρουμε για την γραφική Πάργα, όπου κολυμπήσαμε μέχρι το σημείο αναφοράς της που δεν είναι άλλο από το εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα ενώ το βράδυ η βόλτα στα σοκάκια είναι must.

Δέκα μέρες, σίγουρα δεν φτάνουν για το ονειρικό μας ταξίδι στο Ιόνιο και όσο αμείλικτος κι αν είναι ο χρόνος και κυλά πολλές φορές γρήγορα, το ταξίδι μας με ιστιοπλοϊκό έχει ιδιαίτερη γοητεία.
Τέταρτη μέρα στην προς νότο πορεία μας και το πρόγραμμά μας δεν παραλείπει μπάνιο στις ακτές του Μύτικα. Το βράδυ δένουμε στο λιμάνι για ένα κοκτέιλ στην άκρως καλοκαιρινή και πολύχρωμη από τα φώτα Πρέβεζα.
Πέμπτη μέρα και βάλαμε ρότα για τη Λευκάδα και πιο συγκεκριμένα για το πολυσύχναστο Νυδρί. Εδώ απλώνεται ένα μοναδικό τοπίο της <<ελληνικής Πολυνησίας>>, ενώ τα διάφορα νησάκια σχηματίζουν ένα γεωφυσικό σύμπλεγμα γύρω από τον Σκορπιό.
Σαφώς και προσεγγίζουμε το Μεγανήσι , τα καταγάλανα νερά του και απολαμβάνουμε την εξαιρετική ομορφιά του.
Ψημένοι θαλασσοπόροι πλέον, σαλπάρουμε με το πρώτο φως αποφασισμένοι και ορεξάτοι προς τα βόρεια, για να εξερευνήσουμε ότι όμορφο μας περιμένει στις νοτιοδυτικές παραλίες της Λευκάδας, με επίκεντρο το παγκοσμίου φήμης Πόρτο Κατσίκι, μια παραλία που έχει ψηφισθεί ως η ωραιότερη στον κόσμο.
Επόμενη στάση ακριβώς δίπλα η παραλία Εγκρεμνοί ξεδιπλώνεται μπροστά μας όπου μας περιμένει μια αξέχαστη εμπειρία.
Το απόλυτο beach bar του καλοκαιριού θυμίζει τροπικό σκηνικό και μας σερβίρει μοναδικό ελληνικό mojito με δυόσμο παραγωγής, αφού τον έχουν φυτέψει πίσω από το bar.

Η πρώτη εβδομάδα μας ολοκληρώνεται στη μυθική Ιθάκη, το ιστορικό νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα και συγκεκριμένα στη βορειοανατολική ακτή της, όπου βρίσκεται το αγαπημένο χωριό των «σκαφάτων» το Κιόνι.
Μέρα όγδοη και η Κεφαλονιά με τα πολλά υπόγεια σπήλαιά της, μας περίμενε. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία στάση στο Φισκάρδο για να γευτούμε την ανεπανάληπτη αστακομακαρονάδα της Τασίας.
Η ευχάριστη και μικρή μας Οδύσσεια, συνεχίστηκε το άλλο πρωί για τους Παξούς, για τον γραφικό Γάιο. Είναι η πρωτεύουσα ενός όπως θα αποδειχθεί αληθινά ειδυλλιακού τόπου.
Μέρος ιδανικό για τους ρομαντικούς. Τα γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά των Παξών και των Αντίπαξων μας γαλήνεψαν και μας χαλάρωσαν. Εδώ -χωρίς υπερβολή- θα αντικρύσετε μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες διεθνώς, έναν πραγματικό παράδεισο, πληθωρικό σε φυσικές ομορφιές.
Αφήνουμε διακριτικά τον άνεμο να μας « σπρώξει» δυτικά με προορισμό τις τεράστιες σπηλιές, όπου απολαμβάνουμε υπέροχες δροσιστικές βουτιές, πριν τελικά «δέσουμε» βόρεια, στο μικρό λιμανάκι της Λάκκας με τα διάφανα νερά. Εκεί θα επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Υπαπαντής χρονολογημένο στα 1600, με έξοχα καμπαναριό και τέμπλο.
Από τη Λάκκα στην Κέρκυρα μεσολαβούν 32 χ.μ. οπότε φεύγουμε νωρίς για να έχουμε άνεση χρόνου μπροστά μας και ευκαιρία για πολλές βουτιές και στάσεις πριν ολοκληρώσουμε έτσι ένα « γεμάτο» άλμπουμ διακοπών με σκάφος στο καλοτάξιδο, όμορφο και φιλόξενο Ιόνιο.
Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους:
Το Ιόνιο Πέλαγος θεωρείται η πιο «φιλική» θάλασσα στην Ελλάδα. Οι άνεμοι που συνήθως επικρατούν το καλοκαίρι είναι ΒΔ και πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ από το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα συνήθως. Η περιοχή συστήνεται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες και αρχάριους και είναι δημοφιλής σε όλους, ανεξαρτήτου επιπέδου ιστιοπλοϊκής εμπειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου