Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» με τα τραπεζοκαθίσματα στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. «Μυστηριώδης» τοποθέτηση του Δημάρχου

Το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» με τα τραπεζοκαθίσματα στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας - «Μυστηριώδης» τοποθέτηση του Δημάρχου

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει για τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης, οι οποίοι δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν από το Δήμο Πρέβεζας για τα τραπεζοκαθίσματα, μοιάζει με το «παιχνίδι της κολοκυθιάς».
Κι αυτό γιατί ενώ οι καταστηματάρχες δημόσια έχουν καταγγείλει το πρόβλημα (διαβάστε ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ), η τοποθέτηση του Δημάρχου Πρέβεζας, Χρήστου Μπαϊλη, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, μόνο... μυστηριώδης μπορεί να χαρακτηριστεί.

11355432 707293949397026_140709163_n

Αρχικά το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, Βασίλης Κωστούλας, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση, αναφέροντας: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει αναστάτωση στους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, καθώς δεν υπάρχει αδειοδότηση από την πλευρά μας, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλουν οι υπηρεσίες πρόστιμα, που επιβαρύνουν τη λειτουργία και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.
Να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Νίτσα και οι προθέσεις συμβούλων της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας.

11329542 707294556063632_840749313_n

Η απάντηση του κου Μπαϊλη περισσότερο περιέπλεξε, παρά έριξε «φως» στην υπόθεση. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην ενημέρωσή του είπε: «Είναι ένα σοβαρό και σύνθετο πρόβλημα. Όσοι επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση και ζητούν άδεια, τους έχει χορηγηθεί. Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης, πολλοί ή μάλλον περισσότεροι δεν έχουν υποβάλει. Αν δεν έχουν δημοτική ενημερότητα, εκεί υπάρχει πρόβλημα...Παρακάλεσα να δουλέψουν λίγο και μετά να έρθουν να υποβάλουν αιτήσεις κτλ... Όλα αυτά θα τα δούμε, τώρα που έρχεται η δημοτική Αστυνομία και κάποια επιτροπή που έχουμε συστήσει. Να έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο και να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Είναι μια περίεργη περίοδος τώρα. Να μη διογκώσουμε το θέμα. Όσοι όμως έχουν πληρώσει τους φόρους τους απέναντι στο Δήμο, είναι νόμιμοι και έχουν υποβάλει αίτηση, έχουν πάρει...».
Τότε ο κ. Κλάπας τόνισε: «Τι να κουβεντιάσουμε Δήμαρχε, αφού έχουμε αποφασίσει...», με τον κ. Μπαϊλη να συμπληρώνει: «Θα το δούμε, θα το δούμε...».
Αρκετοί καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας πάντως επιμένουν πως δεν μπορούν να λάβουν άδειες, παρά τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου