Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η μοναχική και ανεξάρτητη διαδρομή του Ηπειρώτη ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

i-monaxiki-kai-aneksartiti-diadromi-tou-papadimouli




Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν έχει διστάσει σε καμία περίπτωση να εκφράσει διαφοροποιηθεί δημόσια σε κορυφαία πολιτικά θέματα



Τον έχουν χαρακτηρίσει ως «η φωνή της λογικής που έρχεται από τις Βρυξέλλες» ή «ο εκπρόσωπος του κοινού νου» καθώς με τις παρεμβάσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης έχει χαράξει μία μοναχική και διακριτή  πολιτική διαδρομή, αφού αρκετές φορές δεν φοβάται να διαφωνήσει και με την «κεντρική γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου.
Από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, με τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις του ο Δ. Παπαδημούλης κερδίζει κοινό που δεν έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει πολιτικά στον πάλαι ποτέ μεσαίο χώρο ενώ παράλληλα απευθύνεται στην ψυχή του ψηφοφόρου του κόμματος. «Αυτά που λέει ο Δημήτρης Παπαδημούλης απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στο The TOC παλαιός στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς που γνωρίζει την πολιτική διαδρομή του ευρωβουλευτή. Παράλληλα συμπληρώνει ότι «ο Παπαδημούλης δεν συνηθίζει να μιλάει για θέματα στα οποία υπάρχουν συμφωνίες αλλά όταν θέλει να εκφράσει την διαφορετική άποψη σε ζητήματα που εκτιμά ότι κάνουν κακό στην κυβέρνηση και στο κόμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Έτσι ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν δίστασε πρόσφατα να εκφράσει την άποψή του δημόσια και να διαφοροποιηθεί σε 10 κορυφαία πολιτικά θέματα που αφορούν την άσκηση εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την αξιοποίηση του twitter ο κ. Παπαδημούλης έχει.εκπαιδευτεί πλέον να λέει πολλά και με λίγες λέξεις. Για παράδειγμα:
Δεν δίστασε να διαφωνήσει δημόσια με την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια που πρότειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η οποία θα ελέγξει από το 2009 μέχρι σήμερα αφήνοντας «εκτός» την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και ακόμη πιο πίσω την κυβέρνηση Σημίτη. «Η εξεταστική επιτροπή να ψάξει όχι μόνο την υπογραφή των Μνημονίων, αλλά και την "ρίζα". Πως φτάσαμε εκεί: Εξοπλισμοί, "2004", πάρτι δαπανών...»

Κράτησε αποστάσεις από την διοργάνωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα και ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου

Κράτησε αποστάσεις από την διοργάνωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα και ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. «Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ "ταρατατζούμ"» είχε γράψει ο Δ. Παπαδημούλης στο twitter όπου δέχτηκε την επίθεση της Ρένας Δούρου : «Θερμή παράκληση προς τιτιβίζοντες: τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με 140 χαρακτήρες. Άλλο η πολιτική άλλο η αυτοπροβολή...». Απάντησε γράφοντας ότι «Με αφορμή τις αυριανές παρελάσεις, πρότεινα λιγότερα έξοδα κ υπερβολές. Εισέπραξα, αντί για αντίλογο, βολές επί "προσωπικού". Λυπάμαι πολύ...»
Αποκάλυψε στις 16 Μαρτίου μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ότι η Ελλάδα είχε γνωστοποιήσει στους θεσμούς το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις αλλά δεν είχε πάρει απάντηση. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας τα κυβερνητικά στελέχη διατείνονταν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της χώρας και δεν θα περνούσε από έλεγχο των δανειστών.
Ήταν ο πρώτος που είχε θέσει ως στόχο εξ αρχής την προοπτική ενός έντιμου συμβιβασμού με τους δανειστές. Μάλιστα στις 17 Μαρτίου όταν κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για τις συμμαχίες της χώρας στην Ε.Ε. και ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «δεν είμαστε μόνοι πλέον στην Ευρώπη» ο Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του είχε σημειώσει: «Ας μιλήσουμε με ρεαλισμό. Σήμερα είμαστε μόνοι μας. Και στους 19 της Ευρωζώνης και στους 29 της ΕΕ" είπε ασκώντας σαφή κριτική προς την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.
Τέλος είχε υποστηρίξει ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης θα έπρεπε να έρθει προς ψήφιση στην βουλή όταν στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν τρόπους να αποφύγουν την ψηφοφορία. «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν με ΠΝΠ κ "κατεπείγοντα". Εμείς, όχι. Η 4μηνη συμφωνία να έλθει στη Βουλή. Είναι επιβεβλημένο όχι νομικά, αλλά πολιτικά», είχε γράψει στο twitter στις 2 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου