Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η από σπόντα σχέση με την Πρέβεζα του νέου Υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά. Ήταν "επιστημονικός" σύμβουλος του Βαγγέλη Παπαχρήστου.

papaxristos

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς προέρχεται από την ΚΝΕ και κατάφερε στην πολιτική διαδρομή του να θεωρείται από τους γυρολόγους της πολιτικής καθώς μετά την ΚΝΕ δημιούργησε την αριστερή ΝΑΡ, στη συνέχεια βρέθηκε στον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου»  ενώ περιέργως στην κυβέρνηση Σημίτη βρέθηκε Σύμβουλος του τότε Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.


Μέχρι τότε κοινή πολιτική πορεία μαζί του είχε ο μετέπειτα βουλευτής Νομού Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Παπαχρήστος ο οποίος μέσω του συντρόφου του Νίκου Κοτζιά βρέθηκε και αυτός να είναι σύμβουλος στον τότε Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.
Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Παπαχρήστος εκλέχτηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Κοτζιάς  βρέθηκε  άνεργος.

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έβγαλε την υποχρέωση και προσέλαβε τον Νίκο Κοτζιά ως επιστημονικό του σύμβουλο όπως του έδινε το δικαίωμα ο νόμος για τα προνόμια των βουλευτών και ο Νίκος Κοτζιάς πληρώνονταν από την Βουλή των Ελλήνων μέσω του βουλευτή Πρέβεζας (προφανώς την θέση αυτή θα μπορούσε να την καλύψει ο Πρεβεζάνος βουλευτής με έναν Πρεβεζάνο επιστήμονα, αλλά προείχε η υποχρέωση στον Νίκο Κοτζιά).

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι κανένας γυρολόγος της πολιτικής δεν πάει χαμένος: Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος με εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε στον ΟΟΣΑ με παχυλό μισθό, ενώ τον Νίκο Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας τον έκανε Υπουργό Εξωτερικών.

Θυμίζουμε όλα τα παραπάνω επειδή κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης δεν πρόκειται να τα αναφέρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου