Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μύδια με ζαφορά και ρύζι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Μύδια με κέλυφος 1 κιλό
Ρύζι Καρολίνα 350γρ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Ζωμός ψαριού 800γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Δάφνη 1 φύλλο
Καρότο 60γρ
Κολοκύθια 120γρ
Κρασί λευκό 1 ποτήρι
Ούζο ½ ποτήρι κρασιού
Μάραθος 2 κουτ. σούπας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τα μύδια αφαιρώντας τα εξωτερικά στίγματα. Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι,το σκόρδο και προσθέτουμε τα καρότα, τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Ρίχνουμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα, τη δάφνη και προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού, τη ζαφορά και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Ρίχνουμε μετά το πλυμένο ρύζι ανακατεύουμε , αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σερβίρεται με φύλλα ρόκας.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου