Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ υπόλοιπο στα ταμεία του, παρέδωσε ο Θανάσης Λιόλιος το Δήμο Πάργας


"Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον" για τον Αντώνη Νάστα.

Ενώ δεκάδες Δήμοι παραδίδονται στους νέους Δημάρχους με χρέη και οικονομικές εκκρεμότητες, ο νέος Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας παρέλαβε έναν υγιέστατο οικονομικά Δήμο με χρηματικό υπόλοιπο στα ταμεία του πάνω από 2 εκατ.ευρώ.
Η συστηματική εργώδης προσπάθεια του προηγούμενου Δημάρχου Θανάση Λιόλιου άφησε και χρήματα στο ταμείο του Δήμου αλλά και υποδομή για να ολοκληρωθούν και να γίνουν έργα, καθώς και μελέτες που θα πρέπει να υλοποιηθούν.
Το γεγονός αυτό αποσιωπείται από τη νέα Δημοτική Αρχή  και ο Αντώνης Νάστας καταφεύγοντας σε μικροπολιτική χαμηλού επιπέδου δήλωσε σε Γιαννώτικο site ότι «ο Θανάσης Λιόλιος δεν του παρέδωσε τα κλειδιά του Δημαρχείου».
Είναι γνωστό βέβαια ότι οι Δήμαρχοι δεν έχουν και δεν παραδίδουν κλειδιά, αφού αυτά σύμφωνα με το Νόμο τα κατέχουν οι διοικητικοί προϊστάμενοι των Δήμων.
Φυσικά τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου με το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό το παρέλαβε κανονικά. Υπάρχουν βέβαια οικονομικές εκκρεμότητες από την εποχή που ο Θανάσης Λιόλιος δεν ήταν Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Πάργας, καθώς τότε υπήρχαν ξεχωριστά ο Δήμος Πάργας και ο Δήμος Φαναρίου, στον οποίο Δήμαρχος ήταν ο Αντώνης Νάστας.

DSCF6047

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νέος Δήμαρχος δήλωσε πως την πρώτη μέρα που πήγε στο Δημαρχείο, την πόρτα του άνοιξε μια καθαρίστρια.
Σκεφτείτε πόσο πρωί πήγε.Προφανώς θέλει να το χορτάσει καθώς από τον Γενάρη αναμένεται η έκπτωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα, λόγω των δικαστικών του εκκρεμοτήτων για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Δήμου Φαναρίου όταν ήταν Δήμαρχος ο ίδιος.
Ίσως δε με αυτά τα δημοσιεύματα θέλει να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης για να μειώσει τις εντυπώσεις που θα δημιουργήσει η έκπτωσή του από το αξίωμα. Το ότι η δήλωσή του έγινε σε Γιαννιώτικο μέσο ενημέρωσης δεν είναι τυχαίο, αφού το κακουργιοδικείο που θα ασχοληθεί με την υπόθεσή του θα συνεδριάσει στα Ιωάννινα.
Τα γεγονότα και τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει ύστερα από προανάκριση τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Πρέβεζας να καταλήξουν στην παραπομπή του για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα που θεωρείται κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά οικόπεδα του Δήμου που ο ίδιος είχε καρπωθεί, είναι μη αναστρέψιμα και θα δημιουργήσουν τις αναμενόμενες εξελίξεις στον Δήμο Πάργας.
Αρκεί να θυμάται ο Αντώνης Νάστας ποια καθαρίστρια του άνοιξε την πόρτα την πρώτη μέρα που πήγε στο Δημαρχείο και να της παραδώσει τα κλειδιά, αν ο ίδιος διαθέτει, γιατί είναι αρκετοί αυτοί από τον συνδυασμό του που περιμένουν να τα παραλάβουν και να τον διαδεχθούν.

Δείτε το video με τον απολογισμό του Θανάση Λιόλιου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου