Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στα κάγκελα έμποροι, βιοτέχνες, ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες για ΟΑΕΕ, «κόκκινα δάνεια» και φόρους


Αγανακτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική σε φορολογικό, ασφαλιστικό και «κόκκινα» δάνεια, οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας), ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) προειδοποιούν για κινητοποιήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον δεν εισακουστούν οι θέσεις τους.


Στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και κάλεσαν όλους τους επαγγελματικούς φορείς σε συστράτευση για την αλλαγή αυτής της πολιτικής «που διαλύει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας». Προέβλεψαν δε ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, «θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω βίαιο κλείσιμο επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις, έχουν κλείσει 200.000 και έχουν χαθεί 900.000 θέσεις εργασίας. Οι οφειλές των εν ενεργεία επαγγελματοβιοτεχνών στο ασφαλιστικό ταμείο τους ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ, ενώ η αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων έχει φτάσει στο ένα προς ένα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σχολίασε: «Μας το χρωστούν οι κυβερνήσεις να αλλάξει η πολιτική...» και σημείωσε ότι τον ασφαλιστικό φορέα μπορεί και τον πληρώνει σήμερα ο ένας στους δύο ενεργούς εμπόρους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Θ. Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Αν δεν μπορεί να τα καταφέρει η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει».
Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Π. Σκουλικίδης είπε ότι ο κλάδος θα μεταναστεύσει στη Βουλγαρία αν συνεχιστεί η ακολουθούμενη πολιτική.

Μεταξύ των θέσεων των φορέων για το Ασφαλιστικό είναι η κεφαλαιοποίηση, το πάγωμα και η μετατροπή των οφειλών για τους ενεργούς οφειλέτες σε ασφαλιστικό χρόνο. Ακόμη, με το πέρας του εργασιακού-ασφαλιστικού βίου του ο κάθε οφειλέτης να έχει το δικαίωμα εξαγοράς αυτού του ασφαλιστικού χρόνου και σε αντίθετη περίπτωση να λαμβάνει μειωμένη κατά το ποσό της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σύνταξη.
Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια σημειώθηκε ότι οι ρυθμίσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση της επιχείρησης για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση του ποσού με τόκους είτε με τη μείωση επιτοκίου.

Για το φορολογικό προτείνονται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% επί των κερδών όλων των επιχειρήσεων και ενιαία κλίμακα φορολόγησης εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως της πηγής εισοδήματος, καθώς και αφορολόγητο για τους επιχειρηματίες με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Επίσης, προτείνεται η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου