Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Αναγκαιότητα η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας. Βραδιά αστρονομίας την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, ώρα 20.00' στο αρχαιολογικό χώρο.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα! -Αναγκαιότητα η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας

Τις 21.000 επισκέψεις έχει ξεπεράσει το Νεκρομαντείο του Αχέροντα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες

nekromanteio 3


Το Νεκρομαντείο που λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 το πρωί ως τις 3:00 το μεσημέρι, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, ιδιαίτερα τους Καλοκαιρινούς μήνες, και είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ηπείρου, μετά τη Δωδώνη.

nekromanteio2

Είναι προφανές πως το έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Νεκρομαντείου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου σε συνδυασμό με την ανάδειξη της Εφύρας να παραδοθεί ένας άρτια επισκέψιμος, ασφαλής και άνετος για τον επισκέπτη αρχαιολογικός χώρος, που θα δέχεται ακόμη περισσότερους επισκέπτες.
Αυτό που μένει να δούμε βέβαια είναι το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τους τοπικούς φορείς να δραστηριοποιηθούν έντονα, προκειμένου το Νεκρομαντείο του Αχέροντα να στελεχωθεί με ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να λειτουργεί επιτέλους και απογευματινές ώρες, όπου σίγουρα η επισκεψιμότητα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη...

Αστροβραδιά στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα! 




Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και την επιτυχία της αντίστοιχης εκδήλωσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας σας προσκαλεί σε μια Βραδιά Αστρονομίας την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00 στο χώρο του Νεκρομαντείου.

Η Αστρονομία και η Φιλοσοφία συνομιλούν με θέμα το σύμπαν. Τηλεσκόπια θα βρίσκονται στην διάθεση του κοινού για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού.

H βραδιά ξεκινά με σύντομες εισηγήσεις στα θέματα:
"Ήχοι από το Διάστημα"
Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, ΙΑΑΔΕΤ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
"Ο Κόσμος στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη"
Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, IESA, Παρίσι.
Ακολουθεί παρατήρηση με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση του φυσικού Δημήτρη Τζούβα και ομάδας ερασιτεχνών αστρονόμων από την Άρτα. Η Σελήνη, ο Δίας και ο Άρης είναι κάποια από τα ουράνια αντικείμενα που θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου