Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ένα απόγευμα, αυτό της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014, με τον Wim Mertens, σε έναν μαγευτικό χώρο, το Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στην Αρχαία Νικόπολη. Απολαύστε τα video!


  Ατμοσφαιρικός ο Wim Mertens στο Μνημείο του Αυγούστου.

Aπολαύστε τα video







Ένα απόγευμα με τον Wim Mertens σε έναν μαγευτικό χώρο!



  Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 ο σπουδαίος Βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks ο WIM MERTENS ερμήνευσε στο μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου τις περισσότερες από τις διάσημες συνθέσεις του που τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή ανά τον κόσμο.


litsa7
  
litsa10
  
litsa11 

litsa12
  
litsa8 

litsa6

Με μια ιδιαίτερη συναυλία που αποτέλεσε αφορμή να επισκεφτούν το Μνημείο του Αυγούστου στη Νικόπολη περισσότεροι από 1000 θεατές από την Πρέβεζα αλλά και τους όμορους νομούς, η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας τίμησε τη συμπλήρωση 2000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.

IMG 2506

Ο κορυφαίος Βέλγος πιανίστας και συνθέτης Wim Mertens στη μοναδική εμφάνισή του στη χώρα μας ερμήνευσε έργα του στον μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου στη Νικόπολη, και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε το χώρο.

IMG 2587

Η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival διοργάνωσαν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 2000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου, αναδεικνύοντας έναν αρχαιολογικό χώρο σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, το οποίο όμως αποχώρησε ενθουσιασμένο.

Να σημειώσουμε πως πριν τη συναυλία πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, ενώ σημαντική ήταν για μια ακόμη φορά η συνδρομή των ανδρών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

IMG 2484

Wim Mertens: "Το Μνημείο Αυγούστου είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος"


Στην απόφασή του να δώσει τη μοναδική του συναυλία στη χώρα μας στο Μνημείο του Αυγούστου αναφέρθηκε ο Βέλγος πιανίστας Wim Mertens σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας το χώρο μοναδικό.
«Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος, μία μοναδική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά για τον χώρο που επισκέφτηκε από νωρίς το πρωί και πρόσθεσε ότι νιώθει υπερήφανος και χαρούμενος για την παράσταση και πως η μουσική σε αυτό τον τόπο έχει τον δικό της συμβολισμό.

IMG 2482

Η απόφαση του να δεχτεί θετικά την πρόταση και να δώσει συναυλία στην αρχαία Νικόπολη ήταν συνειδητή γιατί όπως αναφέρει καθοριστικό ρόλο είχαν για εκείνον τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν 20 αιώνες στην περιοχή.
«Είναι αλήθεια, ότι όλα όσα συνέβησαν εδώ, πριν από 2.000 χρόνια, 20 αιώνες, ήταν σημαντικά. Οι ιστορικοί τα επιβεβαιώνουν ως ιστορική στιγμή - κλειδί , που πραγματικά έχει αλλάξει τότε την πορεία της Ευρώπης της Ελλάδας κυρίως στην κουλτούρα και στην οικονομία. Και γι' αυτό είμαι ευτυχής που βρισκόμαστε εδώ. Αυτό ήταν και το στοιχείο- κλειδί για την απόφασή μου να έρθω, η οποία ήταν συνειδητή, ήταν μία καλή προσωπική επιλογή».
Ο διάσημος πιανίστας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην κεντρική Ευρώπη, εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος, και έχω την εντύπωση πως έχουμε το βλέμμα στραμμένο πάντα προς την Ελλάδα και στην αρχαία Ελλάδα με πολλή προσοχή και με μεγάλο σεβασμό, για την κουλτούρα και το ελληνικό πνεύμα, αυτό που άρχισε 5 αιώνες πριν από τον Χριστό, μέχρι σήμερα μαζί με όλες τις καταστάσεις και τα προβλήματα που βιώνει η χώρα.
Για την Ευρώπη, ο ρόλος της Ελλάδας, ως ένας ρόλος προτεραιότητας, συνεχίζει να είναι πολύ σημαντικός. Πιστεύω ότι αυτή η σχέση μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας, θα ανανεώνεται κάθε φορά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου