Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι εννέα συμβάσεις έργου, συνολικού ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για υποτιθέμενες ανάγκες του υπουργείου και το πρόκριμα στον ανιψιό της αγαπημένης του συνεργάτιδος


Μπορεί οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) να κυριαρχούν στην επικαιρότητα λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος τους, αλλά και σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να σκορπίσει χρήμα που (ανεξαρτήτως ύψους) θα μπορούσε να εξοικονομείται.


Μικροεξυπηρετήσεις, ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις και βόλεμα συγκεκριμένων προσώπων, που συνεπάγονται δαπάνες -την ώρα που για τους «κοινούς θνητούς» συνεχίζονται οι περικοπές και η φτωχοποίηση-, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μια τέτοια περίπτωση αφορά εννέα συμβάσεις έργου για την κάλυψη των υποτιθέμενων αναγκών του υπουργείου, που συνάπτονται με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ηδη έχουν υπογραφεί επτά από τις εννέα αυτές συμβάσεις, συνολικού ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για επτά ή οκτώ μήνες και ενώ κάλλιστα οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου στον τομέα π.χ. της εθιμοτυπίας.

Η επιλογή έγινε -ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος- από τριμελή επιτροπή του υπουργείου, την οποία συνέστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών (αδελφός του ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και προσωπικός φίλος του κ. Βενιζέλου) Δημήτρης Κούρκουλας. Και το βασικότερο κριτήριο για τους υποψηφίους ήταν η «προφορική συνέντευξη», την οποία κάποτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε ως ρουσφετολογικό εργαλείο.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι για το «σύστημα εγγραφής και διαπίστευσης της ελληνικής προεδρίας» έχουν επιλεγεί (με τις παραπάνω διαδικασίες....) τρία άτομα, ένας «προσληπτέος» και δύο «επιλαχόντες». Δεύτερος στην κατάταξη δεν είναι πάντως ένας τυχαίος. Είναι ο ανιψιός του συζύγου της κυρίας Σοφίας Χηνιάδου... 
Η κυρία Χηνιάδου υπήρξε για πρώτη φορά συνεργάτις και μάλιστα έμπιστη του κ. Βενιζέλου το 1994 και σήμερα εμφανίζεται πάλι αποσπασμένη (ως μισθωτή της ΔΕΗ) στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Εχει δε αυξημένες αρμοδιότητες ως επικεφαλής της επιτροπής πολιτιστικών και εθιμοτυπίας για την ελληνική προεδρία και είναι παντρεμένη με τον συνταξιούχο πρέσβη Μιχάλη Καμπάνη, ο οποίος λέγεται ότι είναι από την πλευρά του άτυπος σύμβουλος του κ. Βενιζέλου...




Στα αξιοσημείωτα, εξάλλου, το γεγονός ότι ένας από τους συμβασιούχους που επιλέχθηκε τελικά να απασχοληθεί κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας εμφανίζεται ως κάτοικος Αθηνών, αλλά υπάγεται στην ΔΟΥ... Κεφαλλονιάς.

Τις μεγαλύτερες αποδοχές, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, λαμβάνουν η Κ.Μ. και ο Α.Κ., από 22.077 ευρώ έκαστος για οκτώ μήνες, δηλαδή περί τα 2.800 ευρώ μηνιαίως. Ποιο το έργο τους; Η πρώτη προσελήφθη για την «οργάνωση και τον συντονισμό του Συστήματος Λογισμικού και Διαπίστευσης. Ως αντάλλαγμα για το σύνολο του έργου που αναλαμβάνει με την παρούσα θα λάβει ως Αμοιβή το ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων και εβδομήντα επτά ευρώ και πενήντα δύο λεπτά (22.077,52) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ». Ο δεύτερος ανέλαβε τη διεκπεραίωση του έργου «του συντονισμού της Μονάδας Διερμηνείας στο Γραφείο Ελληνική Προεδρίας», με τις ίδιες απολαβές.

Τα χρήματα των υπολοίπων είναι λιγότερα και ξεκινούν από 15.960 ευρώ και φτάνουν ως τα 12.602 ευρώ. Ειδικότερα, οι Κ.Σ. και Σ.Κ. θα αμείβονται για επτά μήνες με το ποσό των 15.960 ευρώ και οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν τον «χειρισμό της φιλοξενίας, της διαμονής, των εισιτηρίων και του κέτερινγκ». Αλλοι τρεις, οι Β.Α., Ι.Ζ. και Ε.Θ., θα πάρουν από 12.602 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την προσφορά τους, αυτή θα είναι «ο χειρισμός των χορηγιών, των δώρων και τις διαχείρισης του υλικού φιλοξενίας, δηλαδή: Την επικοινωνία/λήψη προσφορών από τους χορηγούς, την παρακολούθηση της εκτέλεσης των χορηγιών, τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας σε χορηγίες, την επιλογή των δώρων, τη σύνταξη καταλόγου των παραληπτών των δώρων, την αποστολή των δώρων, τη διαχείριση του υλικού Προεδρίας (δώρα, έντυπα, καρτέλες διαπίστευσης κ.λπ.), καθώς και την ευθύνη της "αποθήκης"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου