Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η κοινωνία της Πρέβεζας αρνείται να ανοίξουν τα γραφεία της ''χρυσής αυγής''. Τι είπαν σε σύσκεψη οι τοπικοί φορείς.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα ήταν το θέμα της σύσκεψης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε  στον χώρο της πρώην λαϊκής αγοράς μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χρήστου Δημόπουλου.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων πρωτοβάθμιων Σωματείων , Συλλόγων και Οργανώσεων, άνεργοι, μαθητές , Δημοτικοί Σύμβουλοι και συμπολίτες που δεν επιθυμούν όπως έγινε αισθητό και στη σύσκεψη την ύπαρξη γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος στην εισήγησή του τόνισε πως το τελευταίο διάστημα φημολογείται πως το μόρφωμα που ονομάζεται πολιτικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή ανοίγει γραφεία και στην Πρέβεζα. «Η πρώτη κρούση που είχαν κάνει ήταν να ανοίξουν γραφεία απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όλοι καταλαβαίνουμε πως θα δημιουργείτο τεράστιο πρόβλημα σε μια για παράδειγμα συγκέντρωση ενόψει μάλιστα και ευρωεκλογών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Χ.Α. εδώ και καιρό ήθελε να ανοίξει γραφεία στην Πρέβεζα, κάτι που δεν τόλμησε ύστερα από το θάνατο του Παύλου Φύσσα στην Αθήνα. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν απόπειρες να ανοίξουν γραφεία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς οι ιδιοκτήτες αρνούνταν να τους νοικιάσουν τους χώρους που ζητούσαν. Τελευταία πληροφορία που έχουμε είναι ότι ήδη έχουν κλείσει γραφεία στο Τζαβαλοχώρι κοντά στα Φροντιστήρια αγγλικών Κολιού στα Χάνια, όπως άλλωστε είναι πάντα επιλογή της ΧΑ να βρίσκεται κοντά σε Σχολεία ή κτίρια που συστεγάζονται μαθητές ώστε να προπαγανδίζουν το δήθεν φιλανθρωπικό έργο τους. Πρόκειται για μία φασιστική Οργάνωση που υμνεί τον Χίτλερ και τη Χούντα, θέλει να παρουσιαστεί στο λαό ως ένα κόμμα όπως τα υπόλοιπα κρύβοντας τα προβλήματα που έχει η ίδια δημιουργήσει, άλλωστε ο αρχηγός κ. Μιχαλολιάκος και αρκετοί βουλευτές είναι προφυλακισμένοι για εγκλήματα που είτε διέπραξαν οι ίδιοι είτε έχουν δομήσει έτσι την Οργάνωση ώστε να επεμβαίνουν εκεί που θέλουν» ανέφερε ο κ. Δημόπουλος επισημαίνοντας «Έχουμε καταδικάσει αυτό το μόρφωμα αλλά σήμερα όλοι μαζί από κοινού πρέπει να συζητήσουμε και να δράσουμε ως μια γροθιά σαν κοινωνία για να δούμε πως θα συντονίσουμε τον αγώνα μας» κατέληξε.

Η εκπρόσωπος της αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πρέβεζας Πέλα Καλογήρου μεταξύ άλλων ανέφερε «Για την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας δεν είναι το πρόβλημα μόνο η ύπαρξη των γραφείων της ΧΑ αλλά όλη η πολιτική που ακολουθείται. Το δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας έχει ήδη πάρει απόφαση ομόφωνη, καταδίκης των πρακτικών βίας της Χρυσής Αυγής, στην οποία μάλιστα την κρίνει ως ανεπιθύμητη για την κοινωνία της Πρέβεζας. Έχουμε πληροφορίες πως η Εγκληματική Οργάνωση της ΧΑ πήγε στον Εισαγγελέα Πρέβεζας και στην Περιφέρεια και ζήτησαν να ανοίξουν γραφεία, κάτι που σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου τους επετράπη. Το κάλεσμά τους έχεις ως εξής 'Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ώρα 6 μ.μ. η τοπική δράση της ΧΑ καλεί  τον λαό της Πρέβεζας στα εγκαίνια των γραφείων στην πλατεία Νέσσερη'.» ανέφερε η κα Καλογήρου.
Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Γ. Φραγκούλης από την πλευρά του τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Δήμαρχος να δέχτηκε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Είμαστε πολιτικοποιημένα άτομα. Πιστεύω ότι με το άνοιγμα των γραφείων στην πόλη θα δημιουργηθούν σίγουρα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι όλη οι κοινωνία , η πόλη , ο Δήμος και η Ελλάδα γενικότερα απέδειξαν ότι αυτό το μόρφωμα  δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, αυτοί άλλωστε εναντιώθηκαν στον Κοινοβουλευτισμό. Είναι μια συμμορία και θέλω να πιστεύω ότι οι Δικαστικές Αρχές δεν θα σταματήσουν εδώ και θα συνεχίσουν το θέμα. Πρέπει να αντιδράσουμε και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτούμε και να μπούμε σε λογικές της αντιπαράθεσης και του ναζισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις ως προς τον τρόπο δράσης της τοπικής κοινωνίας.

Εκείνο που υπερτονίστηκε από Φορείς είναι πως πρέπει να βρεθεί  τρόπος ώστε οι διάφοροι Σύλλογοι ή Σωματεία ή Οργανώσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και να βοηθήσουν έμπρακτα, κάτι που η ΧΑ το έχει καταφέρει είτε με συσσίτια είτε με άλλες δράσεις και φαίνεται ότι βοηθά τους πολίτες που έχουν ανάγκη κερδίζοντας έτσι στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθεί ένα παλαιότερο ψήφισμα της αντιφασιστικής συνέλευσης, το οποίο είχαν υπογράψει σχεδόν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Πρέβεζας και να μοιραστεί στην κεντρική αγορά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί του Σαββάτου στις 11 θα γίνει και αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Συμπερασματικά η τοπική κοινωνία αρνείται να ανοίξουν γραφεία στην Πρέβεζα και γενικότερα καταδικάζει το μόρφωμα που ονομάζεται Χ.Α. σε όλες τις εκφάνσεις του.

Άρης Τσελίκος
www.topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου