Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο Άδωνις έβαλε στο Υπουργείο Υγείας, τον άτυπο και άμισθο Πλεύρη να ελέγχει τα πόθεν έσχες; Το γνωρίζει η Βουλή, ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Οικονομικών;


vimatodotis_2013_08_29.png



Θυμίζουμε ότι τον κατά προτεραιότητα έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν έσχες» όλων των διοικητών και υποδιοικητών οι οποίοι υπηρέτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το 2000 έως και σήμερα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα. Βέβαια, στις επικοινωνιακές ανοησίες του Άδωνη ο Στουρνάρας απάντησε αρνητικά καθώς αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, θα προηγούνταν πολλές άλλες εργασιακές ομάδες. Θυμίζουμε το ποστ.


Kάτοικος Νέας Υόρκης δηλώνει ο Άδωνις και ζήτησε από τον Τζακ Λιού έλεγχο των διοικητών και των υποδιοικητών (!) του Ε.Σ.Υ. από το 2000; Δε μπορεί· ή πιστεύει ότι ζει στις ΗΠΑ ή μας δουλεύει ψιλό *επικοινωνιακό* γαζί. Στη χώρα στην οποία χρειάζονται 5 ολόκληροι μήνες να ερευνηθούν με τη σύσταση ειδικού σώματος ακόμη και τα στημένα (συγγενείς Παπακων/νου), ο Γεωργιάδης κάνει ακόμη μία κίνηση εντυπωσιασμού, βάζοντας στο κάδρο ακόμη και τους υποδιοικητές! 
Επί της ουσίας, έλεγχος των πόθεν έσχες -και όχι κατά προτεραιότητα- θα πρέπει να γίνει στους δ/ντές του ΕΣΥ και κυρίως τους καθηγητές, στους οποίους μετά δυσκολίας θα βρεθούν κάποιοι στους οποίους θα αντιστοιχούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με τους μισθούς που λάμβαναν. Έλεγχος θα πρέπει να γίνει -και όχι κατά προτεραιότητα- στους ανθρώπους της τέχνης και του θεάματος, σε τραγουδιστές πίστας οι οποίοι παίρνουν ακόμη και σήμερα 30.000 ευρώ μεροκάματο. Δεν είναι δύσκολο, ας δουν όσες συναυλίες, ως μόδα πια, γίνονται σε μπιτσόμπαρα στις παραλίες. Έλεγχος -και όχι κατά προτεραιότητα- θα πρέπει να γίνει στους πολιτικούς αλλά και σε αυτούς που κατείχαν καίρια πόστα στη δημόσια διοίκηση [ΣΔΟΕ, εφορίες κτλ]. Έλεγχος -και όχι κατά προτεραιότητα- θα πρέπει να γίνει σε όλους τους δημάρχους και νομάρχες από το 1996. Έλεγχος -και όχι κατά προτεραιότητα- θα πρέπει να γίνει στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, στους υπερεργολάβους δημοσίων έργων, στους εφοπλιστές. 
Και μόλις γίνουν εκεί οι έλεγχοι, ναι, μπορούμε να φτάσουμε στα πόθεν έσχες όλων όσων άσκησαν δημόσια διοίκηση, όπως τους διοικητές ή τους υποδιοικητές των νοσοκομείων, στους οποίους δεν υπάρχουν τα μεγάλα λαβράκια, προφανώς κάποιες δοσοληψίες, ακόμη και με την υπογραφή του κράτους, αφού δινόταν η δυνατότητα σε ποσά μέχρι 15.000 ευρώ να προχωρούν μόνο με την υπογραφή διοικητή. 
Οι δηλώσεις Γεωργιάδη είναι παλαιοκομματικά πολιτικά πυροτεχνήματα, από αυτά που σκάνε δίπλα σου και δε σε τρομάζουν πια.
Εμείς προφανώς δικαιωθήκαμε όμως ο Υπουργός Υγείας δε φαίνεται να το βάζει κάτω καθώς πιστεύει ότι βρήκε λαβράκια. Έτσι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, έδωσε εντολή στον έτερο Καππαδόκη Θ. Πλεύρη να αναλάβει τους ελέγχους των διοικητών και παράλληλα να ψάξει για ιατρούς που υπερσυνταγογραφούν! Προσέξτε, ο Πλεύρης τελεί άτυπος και άμισθος νομικός (ούτε καν οικονομικός) σύμβουλος του Γεωργιάδη και θα ελέγχει τα πόθεν έσχες διοικητών νοσοκομείων. Με ποιο θεσμικό ρόλο; Έχει γνώση το Υπουργείο Οικονομικών; Έχει γνώση ο υπόλοιπος κόσμος πώς έχει μπλέξει η υγεία στην Ελλάδα;
Ακόμη, στο θέμα του ελέγχου των συνταγών, αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο δυναμικός έλεγχος μέσω του e-syntagografisi. Αν τυχόν υπάρξει έλεγχος με βάση τον αριθμό των συνταγών, το πιθανότερο είναι να βαπτίσουν ενόχους τους αθώους (αξίζει να διαβάσετε μία σχετική ιστορία). Ο Άδωνις, λάτρης των αρχαίων χρόνων, προσπαθεί να σκοτώσει τον ελέφαντα με την τσατάλα. Το χειρότερο όλων είναι ότι με αυτό το ανορθόδοξο σκεπτικό οι έλεγχοι μπορούν να γίνουν σαφώς επιλεκτικοί, κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι να γλυτώνουν, συνεπώς πελατειακοί με τα γνωστά αποτελέσμστα. Μήπως αυτό επιδιώκουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου