Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

''Γεννημένος Νικητής''. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Π. Σβαρνιάς από την Πρέβεζα και ο προπονητής του Μ. Μυλωνάς σε συνέντευξη. Δείτε το video.

Γεννημένος Νικητής - Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Π. Σβαρνιάς από την Πρέβεζα και ο προπονητής του Μ. Μυλωνάς στο pamepreveza.gr - VIDEO

Μαζί με την 15χρονη Τσοβίλη Πολυξένη από την Πάργα αποτελούν το μέλλον του αθλητισμού στην Πρέβεζα
Άλλο ένα ταλέντο στον αθλητισμό που γεννιέται μέσα από τους κόλπους του "Αστέρα" Πρέβεζας, έκανε την εμφάνισή του..

Ο Πλάτωνας Σβαρνιάς, ο 17χρονος μαθητής του 1ου Λυκείου, κατακτώντας την 2η θέση στα 100 μέτρα στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ελλάδας - Κύπρου, με χρόνο 11":17, που έγιναν την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, έκανε περήφανους τον προπονητή του, τους γονείς του αλλά και έδωσε στον εαυτό του την μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων του.

Συναντήσαμε τον Πλάτωνα στο Εθνικό Στάδιο Πρέβεζας μαζί με τον καταξιωμένο προπονητή του Μυλωνά Μανώλη, ο οποίος έχει βγάλει στα παγκόσμια ταρτάν μεγάλα ονόματα αθλητών από την Πρέβεζα, να κάνουν τον απολογισμό των προσπαθειών τους και δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να μας μιλήσουν για όλη αυτήν πορεία.

Ο Πλάτωνας, ένα παιδί γεννημένος νικητής, προσγειωμένος και σεμνός, μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και μίλησε για το ξεκίνημά του από την μικρή ηλικία και την πορεία του από την στιγμή που ο προπονητής του ανακάλυψε το ταλέντο του και τον ενέταξε στους κόλπους του "Αστέρα", του συλλόγου που γεννάει και μεγαλώνει πρωταθλητές.
Στα 8 χρόνια που ασχολείται με τον αθλητισμό, ο Πλάτωνας, δεν θεώρησε στιγμή ότι αυτό που κάνει είναι θυσία, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής να μεγαλώνεις με τον αθλητισμό και κυρίως κάνοντας αυτό που σου αρέσει και σε εκφράζει.
"Από τα ποιο γρήγορα παιδιά που υπάρχουν στην Ελλάδα" χαρακτήρισε ο προπονητής κ. Μυλωνάς τον Πλάτωνα.
Ο κ. Μυλωνάς μιλώντας για την νίκη του Πλάτωνα, είπε ότι είναι αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης προπονητικής προσπάθειας. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν την περσινή χρονιά, λόγω της ηλικίας του Πλάτωνα, αυτά ξεπεράστηκαν και την χρονιά που μας πέρασε έτρεξε στην εθνική ομάδα φέρνοντας διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και την δεύτερη θέση σε αγώνες στην Κύπρο.

"Είναι ένα συνεργάσιμο παιδί και χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του. Είναι εγκεφαλικός γι αυτό και έχει πετύχει υψηλούς στόχους. Συνεχίζει την παράδοση στην Πρέβεζα στους μεγάλους και παγκοσμίου επιπέδου αθλητές, ενώ μπορεί να πάει πολύ ψηλά" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλωνάς.

Ο Πλάτωνας σε λίγες μέρες δίνει πανελλήνιες και όνειρό του είναι να μπει στο πολυτεχνείο. Εάν τα καταφέρει, θα συνεχίσει τον αθλητισμό αλλά όχι επαγγελματικά γιατί δεν υπάρχουν προοπτικές.

Τόνισε την βοήθεια που έχει από την οικογένεια του, ενώ μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον προπονητή του, στον οποίο οφείλει την επιτυχία του, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει ότι όλον τον αθλητικό εξοπλισμό του τον έχει προσφέρει ο κ. Μυλωνάς.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι διακρίναμε μια πικρία στα λόγια του Πλάτωνα, όταν τον ρωτήσαμε για την ανταπόκριση που είχε όταν επέστρεψε με το μετάλλιο από τους αγώνες, η οποία ήταν ανύπαρκτη όπως ανύπαρκτη ήταν και η οικονομική βοήθεια αφού και σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, δεν είχε ποτέ εδώ και 28 χρόνια καμία υλική υποστήριξη από κανέναν ενώ ο ΣΕΓΑΣ έκοψε εδώ και τρία χρόνια κάποια υλική βοήθεια που προσέφερε. Η μοναδική ανταμοιβή είναι η επιτυχία των παιδιών και η χαρά που του έδωσε ο Πλάτωνας όταν ανέβηκε στο βάθρο.

Κλείνοντας ο προπονητής Μανώλης Μυλωνάς αναφέρθηκε και σε μια άλλη αθλήτρια του Αστέρα, την 15χρονη Πολυξένη Τσοβίλη από την Πάργα η οποία αγωνίστηκε στα 200 μέτρα και τερμάτισε με χρόνο 26":41, κατακτώντας την 6 θέση στους σχολικούς αγώνες, μια πολύ καλή επίδοση για την ηλικία της.





Ένα αυθεντικό ταλέντο που οι γονείς της αναγκάζονται να την φέρνουν στην Πρέβεζα για προπόνηση δυο φορές την εβδομάδα ενώ τις άλλες μέρες προπονείται στην Πάργα σε ακατάλληλες συνθήκες αφού δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις.
Δείτε στο video που ακολουθεί αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πλάτωνας Σβαρνιάς στο pamepreveza.gr μαζί με τον προπονητή του Μανώλη Μυλωνά.

Εμείς να ευχηθούμε και στα δύο παιδιά, τον Πλάτωνα και την Πολυξένη, πάντα επιτυχίες και να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Μυλωνά για όλα όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό στην Πρέβεζα!



Δείτε το σχετικό βίντεο:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου