Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι ανεξέλεγκτες παράνομες χωματερές στο Δημο Παργας


«Αγκάθι» παραμένουν οι παλιές χωματερές που παρότι έχουν κλείσει από τους δήμους, είναι «ανοικτές» για τους πολίτες που πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης, ζητώντας από τους Δήμους να υπάρξει ειδική μέριμνα ακόμη και με την κατασκευή αναχωμάτων προκειμένου να αποτρέπεται η ρίψη σκουπιδιών.

Οι Δήμοι καταβάλλουν προσπάθεια να απομακρύνουν τα απορρίμματα, ωστόσο το επόμενο κιόλας πρωί εμφανίζονται άλλα. Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πάργας Ευτυχία Ρίζου αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα της «χωματερής» στην είσοδο του Καναλακίου η οποία μετά από μεγάλη προσπάθεια καθαρίστηκε, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για πόσο διάστημα θα παραμείνει καθαρή.

Στη δυσκολία που υπάρχει για τη διαχείριση των αδρανών υλικών αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην εκπόνηση συγκεκριμένου προγράμματος διαχείρισης μεγάλων αντικειμένων και μπαζών που παράγονται στην περιοχή.

Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Πρέβεζας κ. Ευάγγελου Ροπόκη, ο οποίος τόνισε ότι δυστυχώς πολλαπλασιάζονται οι παράνομες χωματερές και πολλές φορές βρίσκονται σε σημεία που δεν μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Ροπόκη μπάζα και σκουπίδια έχουν κατακλείσει πολλές περιοχές με αποτέλεσμα η εικόνα του δήμου να αμαυρώνεται αλλά να δημιουργείται και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου