Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

O "τρομοκράτης" της ανεργίας καθηγητής Σάββας Ρομπόλης την ανεβάζει 10 ποσοστιαίες μονάδες σε 3 μήνες!


Τον Ιούνιο προέβλεπε ανεργία 24%, σήμερα ανέβασε το ποσοστό του στο 35%. Μιλάμε για τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ Σάββα Ρομπόλη ο οποίος έχει μετατραπεί σε επικοινωνιακό "τρομοκράτη" που παραπέμπει στους γνωστούς σεισμολόγους, λομωξιολόγους, πνευμονολόγους και λοιπούς ιολόγους που ενσκήπτουν κάθε τόσο. 


Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανεργία και ότι δεν γίνεται πόλεμος εδώ έξω αλλά το να ανεβαίνει η ανεργία του Ρομπόλη 10 ποσοστιαίες μονάδες σε 4 μήνες δεν ξέρω πόσο πειστικό είναι.

Σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση η τρομοκρατία των ανθρώπων δια μέσω των αριθμών, απλά σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί άλλες καταστάσεις. Καλό θα ήταν να το πάρουμε αλλιώς γιατί από "Ευαγγελάτους" έχουμε μπουχτίσει.

Ο Ρομπόλης τον Ιούνιο.

Οι δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας, η ωρολογιακή βόμβα της ανεργίας, και το μνημόνιο στη μετά την 17η Ιουνίου εποχή συζητήθηκαν σήμερα στον Σκάι. Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββα Ρομπόλη, για πρώτη φορά ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ξεπερνά τον ενεργό. 
«Οι στατιστικές δείχνουν 1.200.000 ανέργους» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Όπως εξήγησε το πέρασμα από την ύφεση στην ανάκαμψη δεν σημαίνει απαραίτητα απορρόφηση της ανεργίας, με το μέσο όρο της ανεργίας να φτάνει το 24% το 2012 και να αυξάνεται περαιτέρω το 2013. 

Ο Ρομπόλης τον Νοέμβριο.

Aνεργία που θα «σκαρφαλώσει» ακόμα και στο 34% ή και στο 35% προβλέπει για το 2013, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος εκτιμά ότι την επόμενη χρονιά ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα θα φθάσει τα 1,75 εκατομμύρια! 
Συγκεκριμένα, ο Σάββας Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» την επόμενη χρονιά στο δυσθεώρητο ποσοστό 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34% με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.
Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» και εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».

www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου